Hlavní obsah

Plzeň - Brno 3:5Kometa dokázala v Plzni smazat dvoubrankovou ztrátu a slaví výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Mozík 1 : 0
20. Pletka 2 : 0
27. Káňa 2 : 1
34. Burian 2 : 2
49. Ton 2 : 3
58. Vondráček 2 : 4
59. Simon 3 : 4
60. Vondráček 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna zvítězili ve 21. kole hokejové extraligy na ledě Plzně 5:3. Kometa bodovala poosmé za sebou a pošesté během této série vyhrála, přestože Západočeši vedli po první části 2:0. V divokém závěru rozhodly zápas dvě trefy útočníka Tomáše Vondráčka.

Foto: ČTK

Brněnský útočník Leoš Čermák prověřuje plzeňského brankáře Matěje Machovského.

Článek
Fotogalerie

Aktivněji vstoupili do utkání hosté a již v desáté vteřině musel gólman Machovský vyrazit tvrdou střelu nekrytého Němce z pravého kruhu. Hráči Komety předčili v úvodu domácí tým v rychlosti a po zaváhání plzeňské defenzivy mířil Hanzlík z mezikruží nad. Indiáni se postupně probouzeli a díky účinnému napadání získali převahu. Po chybě Baleje na útočné modré čáře ovšem ve 12. minutě do sóla ujel Káňa, nevyšlo mu ale zakončení.

Domácí si dlouho nemohli přes pozornou obranu vypracovat gólovou šanci, až v 17. minutě se po individuální akci Lva dostal kotouč k Mozíkovi, který dorážkou vlastní střely otevřel skóre. Sedmnáct vteřin před první přestávkou navíc zvýšil po Kratěnově šikovné přihrávce opakovanou střelou Pletka na 2:0.

Obrat nastartoval Káňa

Krátce po pauze vyhrál Kašpařík buly v útočném pásmu před sebe a volný Sýkora nedokázal zasunout puk do sítě přes klečícího Čiliaka, což potvrdil i videorozhodčí. Rozjetá Plzeň pokračovala náporem, jenže gólová dorážka Schleisse ve 24. minutě neplatila kvůli postavení Berana v brankovišti. O tři minuty později ovšem udeřilo na druhé straně, když Dujsíkovu střelu pohotově dorazil z otočky do sítě Káňa.

Plzeň poté viditelně vypadla z tempa a hosté toho využili k vyrovnání, které zařídil ve 34. minutě přesnou střelou do levého horního rohu Burian. Domácí následně s obtížemi odolávali brněnskému tlaku. Z ojedinělé šance mohl udeřit Moravčík, jenž z prostoru mezi kruhy trefil pouze Čiliaka.

Domácí nevyužili ani čtvrtou přesilovou hru v utkání, ale ve 44. minutě zahrozili naopak v oslabení; při přečíslení dva na jednoho neprostřelil Kašpařík po příhře Kratěny Čiliaka. Za chvíli sice domácí ubránili další přesilovku Komety, ale ve 49. minutě se opřel nekrytý Ton z pravého kruhu do přihrávky Hrušky a dokonal obrat. Vzápětí mohli domácí odpovědět během 43 vteřin dlouhé přesilovky pět na tři, Čiliak ovšem skvěle zastavil dorážku Schleisse a ránu Kratěny vytěsnil reflexivně maskou.

Plzeň v závěru vrhla všechny síly směrem dopředu, díky tomu v 58. minutě z brejku přidal čtvrtý gól Komety Vondráček. Domácím se ještě při power play podařilo snížit Simonovou dorážkou na nejtěsnější rozdíl, střelou do prázdné branky ale opět Vondráček potvrdil výhru hostů.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 3:5 (2:0, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 17. Mozík (Kašpařík), 20. Pletka (Kratěna, Johnson), 59. Simon (Pulpán) - 27. J. Káňa II (Dujsík, Honejsek), 34. Burian, 49. P. Ton (J. Hruška, V. Němec), 58. Vondráček (Burian), 60. Vondráček (Kempný). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 6232.
Plzeň: Machovský - Kadlec, J. Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík - Johnson, Kratěna, Pletka - J. Sýkora, Kašpařík, Lev - M. Beran, Simon, Schleiss - Balej, Přikryl, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, L. Hájek - P. Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Reklama

Související témata: