Hlavní obsah

Sparta - Zlín 3:4 PPČajánek rozhodl o výhře Zlína na Spartě v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Vlach (trestné střílení) 0 : 1
15. Réway 1 : 1
19. Buchtele 2 : 1
24. Marušák 2 : 2
56. Cingel 3 : 2
56. Kotvan 3 : 3
61. Čajánek 3 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté posledního Zlína vyhráli ve 21. kole extraligy na ledě pražské Sparty 4:3 v prodloužení a přiblížili se třináctým Vítkovicím na rozdíl dvou bodů. O druhém vítězství úřadujícího mistra za sebou v nastavení rozhodl v čase 60:41 kapitán Petr Čajánek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zlínský Roman Vlach překonává z trestného střílení sparťanského brankáře Filipa Novotného.

Článek
Fotogalerie

Do první šance se dostal ve třetí minutě hostující Svoboda, na druhé straně zasáhl proti Bahenskému Hromada, který po pátečním debutu poprvé v extralize nastoupil od začátku zápasu. Vzápětí srazil Kubiš u mantinelu Klimka, ale podle sudích Homoly s Pešinou dovoleně a zlínský útočník šel společně se sparťanem Mikušem pykat za následnou potyčku. Otřesený Klimek se už do hry nevrátil.

Ve čtvrté minutě srazil Pilař unikajícího Romana Vlacha, který nařízené trestné střílení proměnil blafákem do forhendu. V polovině úvodní části opět zahrozil Vlach. Zlín se po ubránil při Říčkově vyloučení, kdy měli šance Pilař, Hlinka a Buchtele.

Při Horákově vyloučení ve 15. minutě už Sparta vyrovnala, když se trefil z levého kruhu Réway. Novotného pak otestoval tvrdou ránou Horák. Při Čajánkově trestu domácí stav otočili, když po Hlinkově přihrávce zakončoval do prázdné branky Buchtele. Toho následně srazil Marušák, ale Zlín se v dalším oslabení už ubránil.

Hosté se ve 24. minutě také prosadili v přesilovce. Po Saboličově provinění proti pravidlům vypálil Marušák od modré čáry a před Novotným tečoval puk spoluhráč Ďaloga. V dalším průběhu druhého dějství šance chyběly. Hosté odolali při Říčkově trestu, při Ďalogově vyloučení Novotný kryl Říčkovu ránu. Stav se neměnil ani při dvou početních výhodách Zlína při pobytu Buchteleho a Hlinky na trestné lavici.

Ve 42. minutě přerušily hru problémy s osvětlením a ve 44. minutě sice Sparta dostala puk za Hromadu, ale sudí Cingelův gól po poradě s videorozhodčím pro kopnutí puku neuznali. V polovině třetí třetiny měl v krátké přesilovce šanci Ďaloga, ale Hromada zasáhl lapačkou.

V 56. minutě se Sparta prosadila potřetí v početní výhodě, když při Kotvanově vyloučení prostřelil Hromadu z mezikruží Cingel. Hned za půl minuty překonal Kotvan z pravého kruhu Novotného, který měl zakrytý výhled, a vynutil prodloužení. V něm rozhodl Čajánek, který překvapil Novotného střelou ze úhlu.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - PSG Zlín 3:3 (2:1, 0:1, 1:1) po třetí třetině
Branky a nahrávky: 15. Réway (Buchtele, J. Mikuš), 19. Buchtele (J. Hlinka, Réway), 56. Cingel (Sabolič) - 4. Roman Vlach z trestného střílení, 24. Marušák (Leška), 56. Kotvan (O. Veselý). Rozhodčí: Homola, Pešina - Bláha, Špůr.
Sparta Praha: F. Novotný - Polášek, K. Pilař, Ďaloga, J. Mikuš, Barinka, Švrček - Réway, J. Hlinka, Klimek (22. Černoch) - Sabolič, Cingel, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Dvořáček, Bahenský, A. Chlapík. Trenéři: Jandač a Moták.
Zlín: Hromada - Marušák, Řezníček, Kotvan, O. Horák, Valenta, Žižka - Okál, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Ondráček, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: