Hlavní obsah

Litvínov - Slavia 0:1Slavii stačil jediný Tomicův gól, aby sesadila Litvínov z čela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Tomica 0 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Slavie zvítězili ve 21. extraligovém kole na ledě Litvínova těsně 1:0. O osudu zápasu rozhodla trefa útočníka Marka Tomici z 11. minuty. Čisté konto vychytal díky 24 úspěšným zákrokům Adam Svoboda. Pražané vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů, přičemž pokaždé bodovali naplno. Litvínov druhou porážkou v řadě znovu přišel o první příčku, na níž ho díky výhře v Karlových Varech vystřídal Třinec.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovský útočník Martin Ručinský

Článek

Ve čtvrté minutě se po Pavelkově přihrávce dostal do šance Martynek, ale Svoboda jeho pokus chytil. O pár vteřin později se k Martynkovi odrazil puk od zadního mantinelu, zívala na něho prázdná branka, ale litvínovský štírek vůbec netrefil branku. V sedmé minutě opět Martynek v akci, když přesprintoval Valacha, ale tváří v tvář Svobodovi opět selhal.

Další šanci domácích měl po přihrávce Frola Šrámek, ani on však nedokázal najít recept na dobře chytajícího hostujícího brankáře. A tak se v 11. minutě po ojedinělé akci ujali vedení slávisté. Po souhře první formace po ose Bednář - Vlasák - Tomica si Tomica povodil Horáka a poslal puk s přehledem do sítě.

Úvod druhé části patřil hostům, ale Bednářova bomba od modré čáry skončila těsně vedle tyčky. V 28. minutě trefil Kubát z levého křídla jen Svobodovo rameno. V závěru třetiny našel Martynek před brankou Piroše, ten ale tečoval puk těsně vedle levé tyčky. Následovala další šance Kubáta, ale opět se ukázal ve výtečném světle brankář hostí.

Domácí vrhli ve třetí části vše do útoku, jenže Svoboda, který v sezóně převážně kryje záda jedničce Furchovi, byl proti. Ve 44. minutě Martynek obešel obránce, ale Svoboda zakročil betonem. Ručinský pálil z mezikruží, puk opět skončil v náručí zkušeného strážce brankoviště Pražanů.

Ve 48. minutě se snažil zpoza branky dostat puk za čáru Majdan, ale jinak to snad ani nemohlo skončit než výtečným zákrokem Svobody. A když Litvínov nebyl schopen ani v závěru v šesti hráčích v poli vstřelit branku, odvezli si Pražané vítězství fotbalovým skóre 1:0.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 11. Tomica (Vlasák, Bednář). Rozhodčí: Turčan, Souček - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:10. Bez využití. Diváci: 5965.
Litvínov: L. Horák - Frolo, Kubát, Pavlík, Šlégr, Baránek, Zeman, Pavelka - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík - Písařík, Šrámek, Smolka. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Slavia: A. Svoboda - Kolařík, Krejčí, Štich, Knot, Novák, Valach, Beňovič - Bednář, Vlasák, Tomica - Školiak, Vas, J. Doležal - Stránský, Divíšek, Sklenář - J. Veselý, T. Doležal. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice