Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 2:3 SNJán Sýkora rozhodl o výhře Plzně na ledě mistra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Veselý 1 : 0
38. Přikryl 1 : 1
40. Johnson 1 : 2
53. Kubiš 2 : 2
65. J. Sýkora (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně zvítězili ve 22. kole extraligy na ledě mistrovského Zlína 3:2 po samostatných nájezdech a vyhráli teprve třetí z posledních osmi zápasů. V rozstřelu rozhodl Ján Sýkora. Poslední Zlín ztrácí na třinácté Vítkovice už čtyři body.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Nicholas Johnson z Plzně střílí druhý gól zlínskému Petru Hromadovi.

Článek

Domácí se dostali do tlaku díky brzké přesilovce, ale branky se nedočkali. Zlínský nápor neustával, po Čajánkově střele minul puk branku jen o centimetry a i střela Svobody byla nebezpečná. Tentýž hráč se ocitl sám před Machovským i následující střídání, ale ani tentokrát nebyl úspěšný. Za minutu měl byl sám před bránou hostů Kubiš, ale na Machovského nevyzrál.

Poté nastal nepříjemný moment pro plzeňského Pulpána, který dostal kotoučem do obličeje a zůstal dlouho ležet. Na druhé straně zase v dobré pozici nezamířil přesně Schleiss. Těsně před první pauzou se řítil sám na Hromadu Pletka, ale zlínský brankář mu kotouč v pokusu o kličku vypíchl.

Hosté nastoupili do druhé třetině aktivněji, ale zastavil je zbytečný faul. Ale neujaly se rány Marušáka a Lešky, takže Indiáni přežili oslabení bez újmy. Špatná nebyla ani střela Řezníčka, ale tu Machovský ukryl ve své lapačce. První gól byl tak k vidění až ve 36. minutě, kdy Veselý tečoval přihrávku Čajánka mezi betony plzeňského gólmana.

Mozík neuspěl

Domácí mohli své vedené zvýšit, protože ihned po gólu neudržel nervy na uzdě Hollweg, avšak Západočeši se ubránili a okamžitě poté srovnali. Sólový únik zakončil Přikryl pod horní tyč. Další branku hostů mohl vzápětí přidat Mozík, ale brankáře Zlína nepřekonal. Ale Plzeň obrat dokonala 14 sekund před druhou přestávkou. Řezníček ve středním pásmu nedokázal zpracovat puk a o něj ho následně obral Johnson, jenž v samostatném úniku zamířil přesně nad pravý beton brankáře Hromady.

Srovnat mohl na začátku třetí třetiny Žižka, ale síť trefil jen ze strany. Ševci si vytvořili další příležitost v početní výhodě, Leška ale poloprázdnou bránu minul. Pak pálil Valenta. V 52. minutě se už domácí dočkali vyrovnání. Krátce po přesilovce pláchnul Kubiš a blafákem překonal Machovského. Západočeši si mohli vedení vzít zpět, ale Simonova teč se o konstrukci branky jen otřela.

V prodloužení našel Čajánek před bránou Svobodu, jenž tečoval těsně mimo. Poté zahrozili hosté, prázdná brána byla před už radujícím se Jeřábkem, do střely mu ale Hromada nastavil lapačku. Zlínského brankáře poté ještě zachránila tyč po Mozíkově střele. Rozhodnout mohl také Leška, když Machovskému vypadl puk z lapačky, ale nedokázal kotouč za brankovou čáru dotlačit.

Zápas rozuzlily až nájezdy. Rozhodl ve čtvrté sérii Ján Sýkora, který nejdříve v rozstřelu překonal Hromadu a pak i své svém druhém pokusu střídajícího Kašíka.

22. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 36. O. Veselý (Čajánek, Žižka), 53. Kubiš (Kotvan) - 38. Přikryl (J. Sýkora), 40. Johnson, rozhodující sam. nájezd J. Sýkora. Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 0:5. Bez využití. Diváci: 4537.
Zlín: Hromada (na 4. sam. nájezd Kašík) - Marušák, Řezníček, Kotvan, O. Horák, Žižka, Valenta - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - Kubiš, Ondráček, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík, Boháč - Johnson, Kratěna, Pletka - Indrák, Simon, Schleiss - J. Sýkora, Přikryl, Lev - Balej, M. Heřman, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.

Reklama

Související témata: