Hlavní obsah

Brno - Karlovy Vary 2:1Němec rozhodl v oslabení o výhře Komety nad Karlovými Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kuboš 1 : 0
20. Bičánek 1 : 1
56. Němec 2 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno zdolali ve 22. kole extraligy Karlovy Vary 2:1, když rozhodl v 56. minutě ve vlastním oslabení Vojtěch Němec. Úřadující vicemistr bodoval podesáté za sebou a posunul se tak z šestého na čtvrté místo před Pardubice a Hradec Králové. Energie venku prohrála podeváté v řadě a klesla na dvanáctou pozici.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Karlovarský útočník Václav Skuhravý na kolenou, za ním zleva Brňané Leoš Čermák, Michal Kempný a Antonín Honejsek.

Článek

Brněnský tým přišla podpořit fotbalová Zbrojovka a její kapitán Pavel Zavadil vhodil úvodní buly. Společně se svými spoluhráči pak mohl sledovat opatrnou první třetinu, ve které se spíše bojovalo. Kvůli tomu mnoho pohledných akcí k vidění nebylo. První větší přišla až v 17. minutě, kdy Kometa hrála přesilovku. Od modré čáry napřáhl obránce Kuboš a přesnou trefou propálil bezmocného Závorku.

Pokračoval urputný boj, který přinášel i časté fauly. Energie těsně před koncem první dvacetiminutovky dostala k dispozici dokonce dvojnásobnou přesilovku, kterou v čase 19:55 využil bývalý brněnský kapitán Bičánek. Jeho tvrdou střelu smolně tečoval mezi Čiliakovy betony Čermák, který nosí kapitánské 'céčko' v současné době.

Ani druhá třetina pohledný hokej nenabídla, hosté perfektně bránili a spoléhali především na rychlé brejky a chyby soupeře. Dobrou šanci měl Pšurný, který se dostal k odraženému puku, ale brněnská obrana se do jeho střely obětavě vložila a pomohla tak Čiliakovi neinkasovat. Oba gólmani chytali spolehlivě. Více práce měl Závorka, který hýřil jistotou. Poradil si se šancí Kempného a ránou Káni.

Ve třetí třetině nejdříve po Vondráčkově střele vypadl Závorkovi puk z lapačky a nebezpečně dorážející Koreis, ale místo prázdné klece trefil dojíždějícího beka Karlových Varů. O chvíli později byl znovu v hlavní roli Koreis, tentokrát jako zdatný boxer, který porval s Harantem. Vyrovnanou bitvu nakonec rozhodl v oslabení Němec, jenž si najel na přesný pas Hanzlík a poslal puk pod padajícího Závorku.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Kuboš (Honejsek, J. Káňa II), 56. V. Němec (Hanzlík, J. Hruška) - 20. Bičánek (D. Hruška, Sičák). Rozhodčí: Pešina, Horák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 11:12, navíc Koreis - Harant oba 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Kometa Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Hájek - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Kána II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, Šmach, Bičánek, J. Tomeček, Redlihs, Deyl - Duda, Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, R. Pšurný - Gorčík, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek, J. Kverka st. a Kněžický.

Reklama

Související témata: