Hlavní obsah

Brno - Příbram 1:0Brno zdolalo oslabenou Příbram a dostalo se z pásma sestupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Moukanza 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna v 15. kole první ligy porazili doma Příbram 1:0 a ukončili tak sérii šesti zápasů bez vítězství. První výhru od 20. září, kdy Zbrojovka v 8. kole udolala Liberec, zařídil už v 5. minutě premiérovým gólem v české lize Moukanza. Příbram dohrávala od 31. minuty bez vyloučeného kapitána Zápotočného a prohrála teprve podruhé pod vedením trenéra Pavla Tobiáše. Brno se zásluhou výhry dostalo z pásma sestupu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Záložník Bohemians Jakub Rada (vlevo) a obránce Zbrojovky Jan Malík bojují o míč.

Článek

Před utkáním čekali Brňané dlouhých 287 minut na vstřelení gólu. Jenže žádná další dlouhá prodleva se nekonala. Tým Václava Kotala udeřil již v páté minutě, premiérovou trefou se blýskl francouzský fotbalista Moukanza, který využil kolmou přihrávku Zavadila. Příbram se snažila s výsledkem něco udělat, největší šanci na vyrovnání měl Fillo, ale jeho ránu vytěsnil konečky prstů brněnský gólman.

Po půlhodině hry opět zúřadoval domácí kapitán Zavadil, který nádherným centrem našel za příbramskou obranou volného Moukanzu, ten nastartoval svá rychlá chodidla a Zápotočnému nezbylo nic jiného, než zatáhnout za záchrannou brzdu. V 31. minutě tak hostující kapitán putoval pod sprchy.

Domácí navíc měli k dispozici standardku, kterou z dvaceti metrů Zavadil zahrál velmi dobře, leč trefil boční síť a radost diváků tak byla předčasná.

Celý druhý poločas hráli Brňané přesilovku a ve většině případů kontrolovali hru. U všeho podstatného byl znovu brněnský kapitán, který rozdával na své spoluhráče parádní centry. Své o tom ví Sýkora nebo Košťál, první jmenovaný pálil z malého vápna vedle, zkušený obránce pak svižnou pumelicí protáhl brankáře Boháče.

Od té doby už další šance k vidění nebyly, sice se Příbram snažila o nápor, ale žádné nebezpečí se před Hladkým nezrodilo. Nakopávané centry si domácí pohlídali. Necelých 3000 diváků tak slavilo hubenou, ale nesmírně důležitou výhru brněnské Zbrojovky.

15. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)
Branky: 5. Moukanza. Rozhodčí: Nenadál - Jiřík, Arnošt. ČK: 31. Zápotočný (Příbram). Diváci: 2923.
Brno: Hladký - Schuster, Košťál, Jugas - Buchta, Zavadil, Malík (74. Lutonský), Keresteš - Hyčka (90. Sedlák), Moukanza, Sýkora (84. Vávra). Trenér: Kotal.
Příbram: Boháč - Sus (T. Krbeček), Hájovský, Zápotočný, Neves - Pilík (89. Mareš), Deli (85. Krameš), Hnaníček, Fillo, M. Zeman - Řezníček. Trenér: P. Tobiáš.

Reklama

Související témata: