Hlavní obsah

Liberec - Jihlava 2:2Liberec dohnal dvougólové manko a s Jihlavou remizoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kučera 0 : 1
56. Mešanovič 0 : 2
76. Šural 1 : 2
90. Hadaščok 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce hráli v 15. ligovém kole s Jihlavou 2:2 a připsali si už devátou remízu v sezóně. Vysočina vedla 2:0 po trefách Tomáše Kučery a Bosňana Murise Mešanoviče, v 76. minutě ale snížil Josef Šural a v první minutě nastavení srovnal Vojtěch Hadaščok. Slovan tak zažehnal pád na předposlední místo tabulky a stále má šanci splnit úkol od vedení získat v závěrečných dvou podzimních duelech čtyři body. Jihlava bodovala i v šestém duelu pod koučem Romanem Kučerou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Vojtěch Hadaščok se raduje z gólu, který vstřelil v nastavení Jihlavě.

Článek

Liberec pod hrozbou pokut začal aktivně a v úvodních deseti minutách diktoval tempo. Jenže k žádné velké šanci to nevedlo a místo toho z první pořádné akce udeřili hosté.

Výrazně jim pomohla velká chyba domácího gólmana Koláře, který v jedenácté minutě překvapivě propustil slabou přízemní střelu do středu branky zpoza vápna v podání Kučery. Syn nového jihlavského trenéra se trefil potřetí v této ligové sezoně.

Slovanem inkasovaná branka citelně otřásla a zbytek první půle odehrál v křeči. Až v závěru úvodního dějství si díky sérii standardek vytvořil mírný tlak, ale hostující brankář Hanuš nemusel zasahovat.

Liberecký trenér Samuel Slovák po přestávce posílil útok o Luckassena, jeho svěřenci ale začali až příliš otevírat hru a rychle na to doplatili. Dva brejky ještě Vysočina nevyřešila dobře a s Fulnekovou střelou si poradil Kolář, po následném rohu se už ale v 56. minutě prosadil hlavou Mešanovič. Bosenský útočník skóroval ve čtvrtém kole za sebou.

Slovanu nezbývalo než hrát vabank, v koncovce měl i smůlu. Ďubkovi ve vyložené šanci odskočil míč, vzápětí Delarge pálil nad. Definitivně rozhodnout mohl hostující Harba, ale samostatný únik mu zlikvidoval Kolář.

V 76. minutě už Liberec snížil, když se po Delargeově přihrávce posedmé v ligové sezoně trefil Šural. Domácí ožili a sevřeli soupeře před jeho vápno.

Šural ani v předposlední minutě Delarge ještě srovnat nedokázali, ale v první minutě nastavení už zužitkoval velký liberecký tlak střelou zblízka na zadní tyč střídající Hadaščok.

15. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Vysočina Jihlava 2:2 (0:1)
Branky: 76. Šural, 90.+1 Hadaščok - 11. T. Kučera, 56. Mešanovič. Rozhodčí: Kovařík - Moláček, Štěrba. ŽK: Mudra, Obročník, Hadaščok, Karišik, Luckassen - Kukol, Jánoš, J. Krejčí. Diváci: 3478.
Liberec: O. Kolář - Mudra, Sackey, Karišik, Fleišman - Obročník (75. Hamulák), M. Jarolím (46. Luckassen) - Kolár (57. Hadaščok), Ďubek, Delarge - Šural. Trenér: Slovák.
Jihlava: Hanuš - Vaculík (36. Marek), Kryštůfek, J. Krejčí, Hybš - Jánoš, T. Kučera - Kukol (53. Masopust), Harba, Fulnek - Mešanovič (80. Tlustý). Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: