Hlavní obsah

Klepiš se upsal Třinci, s Oceláři hodlá vybojovat mistrovský titul

Třinec
Aktualizováno

Mistr světa z roku 2010 Jakub Klepiš je ode dneška hráčem Ocelářů Třinec. Smlouvu podepsal do konce sezóny, a jak řekl, velkoklub z východu republiky byl po návratu ze Švédska rychlou a jednoznačnou volbou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Klepiš bude hrát v Třinci.

Článek

„Důvody, proč jsem přivítal nabídku Třince, jsou dva. Ten první je, že Oceláři jsou klubem, který už delší dobu má ty nejvyšší ambice. Tím druhým je, že dříve jsem spolupracoval s panem Markem, který je nyní v nejvyšším managementu, a trenérem Kalousem. S oběma se mi spolupracovalo výborně, vždy všecko klapalo," řekl třicetiletý útočník.

Klepiš nastoupil už v dnešním utkání s Kometou Brno ve třetím útoku s Rákosem a Žejdlem. „Oba znám. Vím, že Dana Rákose soupeři nemají moc v lásce, svým způsobem hry jim jde pod kůži. Věřím, že brzy si spolu herně sedneme, i když zpočátku to asi ideální nebude," poznamenal.

Útočník, od něhož si v Třinci slibují, že jim pomůže v boji o mistrovský titul a zejména v play off, se stane jedním z lídru týmu. Do Třince přichází po krátkém a ne příliš úspěšném angažmá ve švédském Färjestadu. „Hokejově jsem se tam trápil. Jsem rád, že nakonec to trápení vyústilo v oboustrannou dohodu, že se rozejdeme," pousmál se Klepiš, jenž neskrývá ambice. „Chci pomoci Třinci k titulu."

Dva české už má. Se Slavií z roku 2003 a 2008. Také dva ruské s Ufou z roku 2011 a s Dynamem Moskva o rok později.

Reklama

Související témata: