Hlavní obsah

Plzeň - Bohemians 1905 2:1Plzeň po výhře nad klokany uhájila pozici lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Hořava (penalta) 1 : 0
52. Jindřišek (vlastní) 2 : 0
68. Jindřišek 2 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Odrazili nápor Sparty a Jablonce, po výhře 2:1 nad Bohemians 1905 se fotbalisté Plzně vrátili na první příčku Synot ligy. V polovině soutěže vedou o bod před obhájci titulu z Letné, na třetí Jablonec mají náskok dvou bodů. Pod triumf nad klokany se podepsal gól Tomáše Hořavy z penalty a vlastenec kapitána Josefa Jindřiška, který obstaral i branku hostů.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z gólu proti Bohemians 1905.

Článek

„Těší mě, že se nám povedlo vítězně zareagovat na nevydařené utkání v Jihlavě a udrželi jsme první pozici po patnácti kolech. Nahoře se vytvořila silná trojka, která mašíruje. Vždyť my jsme z posledních osmi zápasů sedm vyhráli, ale vedeme jen o bod. Budou to dostihy o titul celé jaro," řekl trenér Plzně Miroslav Koubek.

Po sobotních výhrách konkurentů v boji o titul Sparty a Jablonce vstupovali jeho svěřenci do duelu Pražany jako třetí tým ligy. I přes nepříliš přesvědčivý výkon si v něm vzali pozici lídra zpět. Velký favorit měl ovšem namále, byť se utkání vyvíjelo podle jeho představ. Po půlhodině obránce Lukáš Pauschek fauloval unikajícího Václava Pilaře a pokutový kop proměnil Tomáš Hořava, krátce po přestávce si navíc srazil centr z levé strany do vlastní branky Jindřišek.

Jenže sympatičtí Klokani, kteří hráli odvážně, snížili chytrou ranou Jindřiška, jenž při přímém kopu podstřelil zeď a utkání bylo otevřené až do konce. „Jsem spokojený, že jsme dokázali velkému favoritovi být rovnocenným soupeřem, že jsme ho dokázali potrápit. Negativní je, že jsme opět kvalitně odehrané utkání nezvládli výsledkově," podotkl kouč Klokanů Roman Pivarník, který považoval oba inkasované góly za laciné. „Neviděl jsem penaltou situaci na videu, těžko se mi k ní vyjadřuje. A druhou branku jsme dostali po naší standardce, to by se nemělo stávat," povzdechl si Pivarník.

15. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:0)
Branky: 31. Hořava z pen., 52. vlastní Jindřišek - 68. Jindřišek. Rozhodčí: Lerch - Wilczek, Kříž. ŽK: Hořava - J. Rada, Pauschek. Diváci: 10.430.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Kovařík - Vaněk, Hrošovský - Petržela (90. Rajtoral), Hořava (86. D. Kolář), Pilař - Tecl (69. Holenda). Trenér: M. Koubek.
Bohemians: Švenger - Pauschek, Krch, Cseh, Šírl - Jindřišek (89. Šmíd), J. Rada - Moravec, Bratanovič (76. Bartek), Mosquera (84. Engelmann) - Mikuš. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: