Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 2:3 SNRozhodl Köhler. Vary si připsaly čtvrtý nezdar v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. J. Svoboda 0 : 1
38. Duda 1 : 1
45. Balán 2 : 1
48. Holík 2 : 2
65. Köhler (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů prohráli ve 23. kole extraligy se Zlínem 2:3 a připsali si čtvrtý nezdar za sebou. Úřadující mistr naopak počtvrté za sebou bodoval, ani v jednom případě ale neuspěl v normální hrací době. O třetím dvoubodovém zisku pro PSG rozhodl Bedřich Köhler v nájezdech.

Článek

Od úvodních minut se v KV Aréně hrál z obou stran opatrný hokej. Domácí trenéři po sérii neúspěchů pozměnili sestavu, ale žádný efekt to ze začátku nepřineslo.

Do první výraznější šance se dostal Ondráček, Závorku ale nepřekonal. Domácí aktivnějšího soupeře často zastavovali jen za cenu faulu, v polovině první třetiny díky tomu hráli 97 vteřin ve dvojnásobném oslabení. Zlín ale gól vstřelit nedokázal.

I ve druhé třetině se hrál hokej odpovídající postavení obou týmů v tabulce, plný nedovolených zákroků a úporné obrany. I přesto si Zlín dokázal na rozdíl od domácích vytvářet šance. Ve 24. minutě nenápadná střela Ondráčka zazvonila o tyč domácí branky, rovněž Leškova střela z bezprostřední blízkosti měla gólové parametry. Říčka poté minul zcela odkrytou branku.

Při vyloučení Řezníčka a Čajánka se i domácím naskytla ve 26. minutě šance hrát 67 vteřin přesilovku pět na tři. Energetici touto možností pohrdli a Hromadu v bráně hostí prakticky neohrozili. Skóre tak otevřel ve 30. minutě hostující Svoboda, který potrestal Vachovcovo vyloučení a připsal si první trefu v sezoně. Západočechům se ale přece jen podařilo vyrovnat. Duda využil ve 38. minutě 39 vteřin trvající dvojnásobnou přesilovou hru.

I ve třetí části měly oba celky problémy s přísným posuzováním rozhodčích. Ve 44. minutě šli hosté opět na 21 vteřin do tří, vteřinu po jejím skončení se prosadil Balán a Energie vedla. Zlín zvýšil aktivitu a ve 48. minutě Závorkou vyraženou střelu vrátil do branky Holík. Utkání tak dospělo do prodloužení a následných samostatných nájezdů. Druhý bod nakonec získali hosté, Karlovy Vary již osm zápasů nezískaly tři body.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 2:3 po sam. náj. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Duda (D. Hruška, Bičánek), 45. Balán (D. Hruška) - 30. J. Svoboda (Valenta, Leška), 48. Holík (Říčka, Roman Vlach), rozhodující nájezd Köhler. Rozhodčí: T. Horák, Pešina - Gerát, Hynek. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:1. Diváci: 3233.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Bičánek, Deyl, Šmach, Dvořák - D. Hruška, Balán, Duda - Koblasa, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, J. Kverka ml., Heizer - Pšurný, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek, J. Kverka st. a Kněžický.
Zlín: Hromada - Marušák, Řezníček, Kotvan, O. Horák, Žižka, Valenta - Ondráček, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Šťastný, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: