Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 4:2Souboj nováčků ovládli Středočeši

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Výborný 1 : 0
4. Hruška 2 : 0
16. Lenc 3 : 0
47. Stříteský 4 : 0
59. Patera 4 : 1
60. Herman 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi ve 23. kole extraligy porazili Olomouc 4:2 a připsali si tak třetí výhru za sebou. Souboj nováčků rozhodli domácí už v první třetině, ve které si vypracovali tříbrankový náskok. Všechny branky v utkání padly v početních výhodách.

Článek

První minuta utkání trvala nebývale dlouho a nebývale mnoho toho přinesla. Během několika sekund usedli na trestné lavice hned tři hříšníci, přičemž kapitán David Výborný prakticky okamžitě využil přesilovou hru.

Na druhé straně se pokoušel využít zmatků v boleslavské obraně Dlouhý, ale Rittich si se skákavým pukem nakonec poradil. Olomoučtí byli opět vyloučeni, Knotek ještě navíc zlomil hokejku, což nakonec znamenalo další gól domácích. Prosadil se obránce Hruška. Trenéři Mory se pak už na konci čtvrté minuty rozhodli vybrat si oddechový čas.

Početní výhody mohl využít i hostující Houdek, před odkrytou brankou ale netrefil puk. Olomoučtí očividně zmobilizovali síly, spokojení domácí ale v zadních řadách nedělali žádné větší chyby a oslabení hráli velmi obětavě. Hosty fauly srážely stále níž, v 16. minutě přidal už třetí přesilovkou trefu Lenc.

Se začátkem druhého dějství se snažili hosté duel zdramatizovat, na Cibáka si ale u tyčky počíhal Rittich a hluše vyzněl i pokus Ráce. Situace na ledě se začala citelně přiostřovat, nepříjemným brzděním před brankáři počínaje a hromadnými potyčkami konče. Ve 31. minutě u mantinelu tvrdě fauloval Dlouhý Broše a inkasoval trest do konce utkání. Ze zápasu ale odstoupil i otřesený útočník domácích. Mladoboleslavští však další branku v početní výhodě přidat nedokázali, i když čtyři minuty hráli v pěti proti třem.

V podobném duchu se pokračovalo i ve třetí třetině. I tentokrát šli Olomoučtí poměrně rychle do tří, ani v tomto případě se ale žádná změna skóre nekonala. Ve 47. minutě ale domácí již počtvrté skórovali, při hře čtyři na tři se prosadil Stříteský.

Zaváhání v domácí obraně se snažil využít Zuzin, jeho samostatný sprint přes celé hřiště ale skončil na betonech Ritticha. V situaci dva jednoho se objevili Lenc s Výborným, gólem ale situace neskončila. Podobně dopadla i akce Pacovského s Vrbatou.

V samotném závěru si dvojnásobnou přesilovou hru zahráli i hosté a dvakrát ji využili. Patera s Hermanem připravili Ritticha a blížící se první nulu v extraligové kariéře.

23. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 4:2 (3:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. D. Výborný (Stříteský, Broš), 4. M. Hruška (Klimenta, Broš), 16. Lenc (Mikulík, D. Výborný), 47. Stříteský (D. Výborný, Mikulík) - 59. Patera (Marosz, Houdek), 60. Herman (Zuzin, Skrbek). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 11:13, navíc R. Dlouhý (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:2. Diváci: 3790.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Vidmar, M. Hruška, Kučný, Robar, Trška, R. Čermák - Mikulík, Broš, Klimenta - Jarůšek, D. Výborný, Lenc - M. Látal, Vrbata, Pacovský - Rys, Musil, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Olomouc: Trvaj - Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Rašner - Cibák, Marosz, Rác - Buc, Patera, Matai - Laš, Herman, Zuzin - R. Dlouhý, J. Knotek, Kucharczyk. Trenér: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: