Hlavní obsah

VIDEO: Čtyři výměny zvedající diváky ze sedaček. Zvolte nejlepší tenisový úder roku!

Londýn

Ženská tenisová asociace (WTA) vyhlásila finále soutěže o nejhezčí úder roku. Z deseti vítězných úderů z deseti měsíců fanoušci vybrali čtyři nejpovedenější, které se spolu utkají o přízeň diváků po celém světě. O vítězství soutěží Angelique Kerberová, Eugenie Bouchardová, Agnieszka Radwaňská a Ana Ivanovičová.

Nejlepší údery WTA za rok 2014

 
Článek

První finalistkou je vítězný úder z února, o který se postarala Kerberová. Němka, která se nedávno představila v Praze během finále Fed Cupu, byla v Dauhá ve výměně v utkání se Srbkou Jelenou Jankovičovou v pořádné defenzívě. Jankovičová nakonec zahrála kratší úder ve velkém úhlu, ale Kerberová zareagovala včas, míček vrátila a pelášila na druhou stranu dvorce, kam za chvíli, těsně za síť, balónek opravdu znovu dorazil. Němka výměnu ukončila vítězným bekhendem.

Jeden ze čtyř nejlepších úderů sezóny předvedla také kometa roku Eugenie Bouchardová, nedávno zvolená od WTA hráčkou s nejlepším zlepšením v roce. Kanaďanka na antuce v Oeiras v duelu s Ruskou Klejbanovovou po jednom z úderů upadla na zem a zdálo se, že brejkbol, který si vypracovala, rozhodně proměnit nedokáže. Jeden úder ale se štěstím dvacetiletá tenistka zahrála ze země a pak dvěma mocnými útočnými údery výměnu získala pro sebe.

Radwaňská předvedla technicky náročný úder

V srpnu udivila diváky v Montrealu Polka Agnieszka Radwaňská, která v závěru druhého setu zápasu s Ruskou Jelenou Makarovovou nejdříve nezahrála úder u sítě tak, jak by si přála. Ruska se proto k balónku dostala včas a obloučkem se pokusila Radwaňskou přehodit. Rodačka z Krakova se ale vytasila s technicky náročnou smečí přes hlavu.

V září byla v akci opět Kerberová, tentokrát se však účastnila výměny, po níž se o body do ankety uchází její soupeřka. Na turnaji v Tokiu se proti Němce postavila Ana Ivanovičová ze Srbska, která ve výměně ve 4. gamu zápasu nejdříve diktovala hru, vzápětí se ale dostala pod drtivý tlak soupeřky. Z toho se ale dokázala dostat třemi voleji u sítě, z nichž ten poslední byl nejefektivnější, protože míček skončil na základní čáře.

Hlasovat o nejlepší úder WTA za rok 2014 můžete nejenom v naší anketě, ale také na oficiálních stránkách WTA. Hlasování končí ve čtvrtek minutu před půlnocí. Vítěz bude oznámen v pátek 28. listopadu.

Kdo podle vás předvedl nejlepší úder za rok 2014?
Angelique Kerberová
14,3 %
Eugenie Bouchardová
49,9 %
Agnieszka Radwaňská
4,8 %
Ana Ivanovičová
31 %
Celkem hlasovalo 6580 čtenářů.

Reklama