Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 3:4 PPOlomouc prohrála napínavý duel s Plzní v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kadlec 0 : 1
18. Mozík 0 : 2
30. Rác 1 : 2
43. Zuzin 2 : 2
53. Buc 3 : 2
57. Indrák 3 : 3
61. Moravčík 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce podlehli v utkání 24. extraligového kola Plzni 3:4 v prodloužení. Nováček prohrával ještě před polovinou zápasu 0:2, skóre otočil na 3:2, ale Západočeši srovnali krok v 57. minutě. Po 54 vteřinách z prodloužení pak o třetím úspěchu svého celku v řadě rozhodl mladý obránce Michal Moravčík. Olomouc naopak potřetí za sebou prohrála.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

(Zleva) olomoucký útočník Martin Cibák, brankář Plzně Matěj Machovský a obránce Jakub Jeřábek.

Článek

Domácí trenéři Fiala s Dopitou postavili do branky opět Trvaje, v útoku dostal při trestu Dlouhého poprvé v sezoně šanci Řípa. První šance měli domácí, ale Machovský byl při pokusech Mataie i Skrbka připraven. V deváté minutě hrála Plzeň přesilovku a v jejím závěru se trefil od modré čáry kapitán Kadlec.

O chvíli později hráli domácí minutu dvojnásobnou přesilovku, hosté se však dokázali ubránit. Tlak Kohoutů pak pokračoval, Machovský skvěle vychytal Knotka. Další početní převahu pak měli dvakrát hosté, Trvaj odolal proti střelám Jána Sýkory i Kadlece. Indiáni pak ale hráli 44 sekund pět na tři a svoji šanci využili, když se trefil obránce Mozík.

Na začátku druhé části měli dvě přesilovky Olomoučtí, jednu dokonce o 20 vteřin vylepšenou s převahou dvou hráčů, ale ani tentokrát si domácí hráči větší šanci nevypracovali. V polovině utkání se ovšem Kohouti konečně probudili: Rác napřáhl z dálky a jeho střela prošla do branky.

Pak byl za nesportovní chování vyloučen do konce utkání obránce domácích Majeský. Kohouti mohli vyrovnat v další přesilovce při vyloučení Hollwega. Cibák ale trefil z dorážky jen horní tyč. Navíc Plzeň faulovala, a tak měla Mora třetí možnost dvojnásobné přesilovky. Hanáci ale i v tomto případě hru v pěti proti třem nevyužili.

Třetí třetinu však začala Olomouc skvěle. Při přesilovce se v jejím závěru trefil Zuzin a srovnal na 2:2. Stejný hráč po samostatné akci málem dostal Moru do vedení, proti byla Machovského lapačka. Ve 47. minutě hrála Plzeň při vyloučení Houdka a Ondruška téměř dvě minuty pět na tři. Olomoučtí však odolali bez úhony.

V 53. minutě navíc objel branku Skrbek, našel bekhendem Buce a ten poslal Kohouty do vedení. Zvýšit mohl Cibák, trefil jen tyč. Hosté dokázali necelé čtyři minuty před koncem srovnat. Po tlaku v útočné třetině se trefil Indrák - 3:3. Po šedesáti minutách se proto šlo do prodloužení, kde bod navíc trefil pro hosty Moravčík.

Hokejová extraliga - 24. kolo:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:4 v prodloužení (0:2, 1:0, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Rác (Vyrůbalík, Marosz), 43. Zuzin (Skrbek, Buc), 53. Buc (Skrbek) - 9. Kadlec (Kratěna, Schleiss), 18. Mozík (Kadlec, Kratěna), 57. Indrák (Kubka), 61. Moravčík (Mozík, J. Sýkora). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 10:10, navíc Majeský (Olomouc) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4213.
Olomouc: Trvaj - Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Rašner - Cibák, Marosz, Rác - Buc, Patera, Matai - Laš, Herman, Zuzin - Řípa, J. Knotek, Kucharczyk. Trenéři: Fiala a Dopita.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, D. Boháč, Kubka, Moravčík - Johnson, Kratěna, Pletka - Indrák, Simon, Schleiss - J. Sýkora, Kašpařík, Lev - Balej, Přikryl, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.

Reklama

Související témata: