Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 5:1Plzeň prodloužila sérii pardubických porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Johnson 1 : 0
15. Mozík 2 : 0
38. Lev 3 : 0
47. Čáslava 3 : 1
50. Indrák 4 : 1
54. Simon 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 25. kole Pardubice 5:1 a dočkali se již čtvrté výhry za sebou. Domácí o své výhře rozhodli již v první třetině, kdy dvakrát skórovali. V krizi hrající Východočeši nebodovali už popáté za sebou a dnešní porážkou ukončili sérii tří utkání na hřištích soupeřů.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Radost plzeňských hokejistů po výhře

Článek

Domácím vyšel vstup do utkání a již po padesáti vteřinách otevřel skóre Johnson, jemuž před odkrytou branku přihrál Jeřábek. Plzeňský nápor zastavily až dvě pardubické přesilovky za sebou, Machovský ale vyrazil teč Tybora i bombu Sýkory v 5. minutě. Poté opět převzali iniciativu lépe bruslící Indiáni, Kristan si ovšem v 11. minutě poradil s tečí Schleisse a devatenáctiletý útočník na pardubickém gólmanovi v témže střídání ztroskotal také po individuální akci zakončené bekhendovým blafákem.

O dvě minuty později podržel Slovinec v brance hostů svůj tým, když během oslabení zastavil střelu Pletky i teč na brankovišti osamoceného Kašpaříka. V 15. minutě už ale Kristan nestačil zareagovat na volej Mozíka od modré čáry. V závěru první třetiny se první brankář Pardubic opět vyznamenal při další plzeňské početní výhodě, během níž lapačkou zastavil střelu Johnsona z mezikruží a stačil s přesunout i proti Lvovi zakončujícímu do odkryté branky.

Plzeňští hráči zůstali aktivnější také po pauze, ve 25. minutě se protáhl do šance Simon, zakončil však nepřesně. Poté opět úzkostliví sudí rozkouskovali hru množstvím vyloučení. Před polovinou utkání dorážel v oslabení Hollweg volný kotouč, ale Sýkora ho stačil zastavit před brankovou čarou. Za chvíli sice domácí nevyužili krátkou dvojnásobnou přesilovku, navýšit vedení mohli paradoxně ve vlastním oslabení. Při přečíslení dvou na jednoho ve 35. minutě ale Johnson neprostřelil Kristana. Tři minuty na to už se domácí radovali, když se při hře čtyři na čtyři trefil po šikovném přiťuknutí Kadlece Lev.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky hosté ještě přesilovku nezužitkovali, ale dostali se do tempa a ve 47. minutě se už díky ráně Čáslavy od modré čáry během další početní výhody dočkali snížení. Vzápětí při přesilové hře domácích Sýkora přihrál rozjetému Kašpaříkovi, jenž nedokázal zasunout puk do odkryté branky a z protiútoku ztroskotal po ideální přihrávce Zohorny Petr Sýkora z pravé strany na Machovském.

V 50. minutě uklidnil domácí trefou na 4:1 Indrák, když využil šikovného objetí branky Lvem a o necelé čtyři minuty později po krásné kombinaci se Schleissem přidal pátý gól pohodlně zakončující Simon. Poslední pětiminutovku proměnili Indiáni proti neškodným hostům v exhibici. Ján Sýkora nejprve přes faul předvedl v samostatném úniku zakončení mezi nohama a z následného trestného střílení se neúspěšně pokusil o Forsbergovu fintu.

Hokejová Tipsport extraliga - 25. kolo:
HC Škoda Plzeň - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Johnson (Jeřábek, Pletka), 15. Mozík (Simon, Johnson), 38. Lev (Kadlec, J. Sýkora), 50. Indrák (Lev, Jeřábek), 54. Simon (Schleiss) - 47. Čáslava (T. Zohorna, P. Sýkora). Rozhodčí: Polák, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 10:8, navíc P. Sýkora (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4408.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Moravčík, Pavlíček, Kubka - Johnson, Kašpařík, Pletka - Indrák, Simon, Schleiss - J. Sýkora, Lev, Kubalík - Balej, Přikryl, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.
Pardubice: Kristan - Ščotka, Čáslava, Gregorc, Havlík, Píša, Korím, J. Zdráhal - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Marcinko, Tybor - Kolář, M. Špaček, Starý - Voženílek, Kaut, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice