Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 5:3Karlovy Vary mají po osmizápasové pauze znovu tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Balán 1 : 0
32. Duda 2 : 0
36. Hruška 3 : 0
42. Vampola 3 : 1
44. Valský 3 : 2
51. Bartek 3 : 3
53. Hruška 4 : 3
60. Duda 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 25. kole extraligy Liberec 5:3 a ukončili sérii čtyř porážek. Naplno bodovali dokonce po osmi duelech. Liberec dokázal ve třetí třetině smazat tříbrankový náskok domácích, ale nakonec stejně v KV aréně neuspěl. Čtyřmi kanadskými body se na výhře Západočechů podílel kapitán Radek Duda.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský útočník Stanislav Balán se raduje z úvodního gólu.

Článek

Od začátku utkání bylo zřejmé, že oba soupeři, které před utkáním dělily v tabulce pouhé tři body, potřebují v současné době nutně body, aby zastavili propad tabulkou. Aktivnější byli domácí. Hned v úvodu ohrozil hostujícího gólmana Lašáka útočník David Hruška, ale neuspěl stejně jako následně Koblasa a Radim Hruška.

Počáteční tlak ale přinesl Energii ovoce. Ve 4. minutě otevřel skóre Balán, který si při pěkné individuální akci poradil se strnulými obránci Liberce i s Lašákem. Závorku v brance Karlových Varů ohrozil v první třetině jen v jejím závěru Urban.

I ve druhém části se utkání neslo ve stejném duchu. V zápase, který nepobral mnoho z hokejové krásy, byla i nadále lepší Energie. Z převahy domácích pouze vybočila gólová příležitost Filippiho, který si v polovině utkání položil Závorku, ale brankář Energie přesto špičkou brusle zabránil vyrovnávací brance.

Liberec doplatil na nedisciplinovanost při střídání hráčů na ledě. Během čtyř minut byli za stejný prohřešek Severočeši vyloučeni dvakrát a Karlovarští obě přesilovky využili. Ve 32. minutě se střelou zápěstím trefil z mezikruží Duda a na třígólový rozdíl navýšil skóre ve 36. minutě Radim Hruška.

Hosté však dokázali zápas zdramatizovat. Ve 41. minutě byl vyloučen Duda a Vampola snížil na 1:3. Bílých Tygrů bylo najednou na ledě plno. Bombou z mezikruží hosty naplno vrátil do zápasu o dvě minuty později Valský a v 51. minutě bylo srovnáno, když Skuhravého vyloučení potrestal Bartek.

Ztráta vedení však domácí nepoložila a v 53. minutě jim vedení vrátil Radim Hruška svou druhou brankou v zápase. V poslední minutě se hosté rozhodli riskovat při power play, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Naopak sami popáté inkasovali.

Hokejová Tipsport extraliga - 25. kolo:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 5:3 (1:0, 2:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 4. Balán (Bičánek), 32. Duda (D. Hruška, Sičák), 36. R. Hruška (Duda), 53. R. Hruška (D. Hruška, Duda), 60. Duda (Skuhravý) - 42. Vampola (Výtisk), 44. Valský (Filippi, J. Vlach), 51. Bartek (Urban). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:8, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 2640.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, Šmach, Bičánek, Deyl, Redlihs, Dvořák - D. Hruška, Balán, Duda - Koblasa, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, J. Kverka ml., Pšurný - Štals, R. Hruška, Heizer. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Kolmann, Voráček, Kajínek, Derner - Jass, Vampola, Radivojevič - Valský, Filippi, J. Vlach - Bartek, P. Jelínek, Krenželok - Kica, Urban, Víšek. Trenéři: Čada a M. Černý.

Reklama