Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 6:4Pardubice po pěti porážkách v řadě porazily Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Cetkovský 1 : 0
31. Gregorc 2 : 0
34. P. Sýkora (trestné střílení) 3 : 0
37. Hanzl 3 : 1
37. Petružálek 3 : 2
38. Hübl 3 : 3
40. Starý 4 : 3
53. Gregorc 5 : 3
54. Radil 6 : 3
57. Pavlík 6 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic po pěti porážkách v řadě zabrali a v nedělním 26. kole extraligy na domácím ledě porazili Litvínov 6:4. Dvěma góly se na tom podílel slovinský obránce Blaž Gregorc. Pardubice zdolaly Litvínov i podruhé v sezóně.

Článek

Pardubice tížila pětizápasová série porážek, a tak se trenéři Venera s Říhou odhodlali k překvapivému tahu: do branky proti druhému týmu tabulky vyslali juniora Vejmelku, pro něhož to byla extraligová premiéra. A ten proti litvínovským střelcům dlouho odolával.

V první třetině si Vejmelka poradil při dvou přesilových hrách soupeře, kterému při nadějných situacích scházel větší důraz kolem brankoviště. Ani Pardubice ve výhodě nic nebezpečného nevymyslely, přesto šly ještě před pauzou do vedení. Sýkorovu parádní přihrávku před prázdnou branku zužitkoval Cetkovský.

Střelec úvodní branky pak promarnil jednu z mála gólových šancí, když mu před Francouzem sjel kotouč z hole. Jinak byl na ledě poměrně klid, málokdo čekal, k čemu se schyluje. Ve 31. minutě se při přesilovce trefil od modré čáry Gregorc a odstartoval gólovou úrodu. Při litvínovské přesilovce pak zvýšil na 3:0 Sýkora, který proměnil trestné střílení.

Litvínovské tříbranková ztráta vůbec nepoložila, naopak Vejmelku poprvé překonal ve 37. minutě Hanzl, který zakončil ranou přes beka. Za dvacet vteřin pak Petružálek důrazem na brankovišti snížil na rozdíl jediné branky. Stíhací jízdu dotáhl za dalších 75 vteřin při přesilové hře Hübl, který dorážel do odkryté klece. Ještě v závěru třetiny ale vrátil Pardubicím vedení Starý.

Hosté mohli ztrátu dotáhnout při dvou přesilových hrách, ale nedokázali se vůbec prosadit. A tak svou početní výhodu využily Pardubice. Podruhé v utkání se ranou od modré čáry prosadil Gregorc. Když poté zakončil individuální akci ranou pod břevno Radil, nechal se Francouz v brance nahradit Soukupem.

Toho ihned přivítal Sýkora, který ujel obráncům, ale mezeru mezi betony netrefil. Verva tak stále cítila šanci. V 57. minutě navíc vykřesal naději ranou z dálky Pavlík. Litvínov pak v závěru ještě zkusil hru bez brankáře, ale dvoubrankovou ztrátu již nestáhl.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Verva Litvínov 6:4 (1:0, 3:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Cetkovský (P. Sýkora, T. Zohorna), 31. Gregorc (Tybor), 34. P. Sýkora z trestného střílení, 40. Starý (Marcinko), 53. Gregorc (Tybor), 54. Radil (Píša, Korím) - 37. R. Hanzl (Pavlík, Francouz), 37. Petružálek (Ručinský, Hübl), 38. Hübl (Petružálek), 57. Pavlík (Ručinský). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Bláha, Špůr. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:1. Diváci: 9015.
Pardubice: Vejmelka - Ščotka, Čáslava, Gregorc, Havlík, Píša, Korím, J. Zdráhal - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, M. Špaček, Starý - Semorád, Marcinko, Kaut. Trenéři: Venera a Říha ml.
Litvínov: Francouz (54. Soukup) - Chaloupka, Kubát, Pavlík, T. Pavelka, Zeman, Frolo - Jánský, Hübl, Ručinský - Petružálek, R. Hanzl, Gerhát - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice