Hlavní obsah

Zlín - Slavia 7:4Poslední Zlín zdolal po obratu Slavii a je za ní jen o bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kubiš 1 : 0
11. Divíšek 1 : 1
16. Vlasák 1 : 2
19. Vlasák 1 : 3
22. Leška 2 : 3
25. Čajánek 3 : 3
27. J. Svoboda 4 : 3
27. Říčka 5 : 3
48. Ondráček 6 : 3
53. Veselý 7 : 3
56. König 7 : 4
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína zdolali v nedělním 26. kole extraligy Slavii 7:4 a na posledním místě se přiblížili právě třináctým Pražanům na rozdíl bodu. Slavia sice vedla ve Zlíně po první třetině 3:1, ale domácí stav i díky čtyřem trefám ve druhé třetině otočili. Svěřenci trenéra Ladislava Lubiny nebodovali počtvrté za sebou při skóre 8:25.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Brankář Slavie Adam Svoboda inkasuje gól od Jiřího Ondráčka ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

V úvodu v dobré pozici nepřesně pálil domácí Holík. V následné přesilové hře Furch dlouho odolával, ale s vypršením Čermákova trestu v osmé minutě už inkasoval, když pokus Ondráčka dorazil Kubiš. Za tři minuty bylo vyrovnáno, když početní výhodu využili i Pražané. Valachovu střelu vyrazil Hromada jen na hůl Divíška, jenž se nemýlil.

Domácí trápila nedisciplinovanost i nadále a v 16. minutě hosté při přesilovce pěti proti třem otočili stav. Vlasák nahrával skrze brankoviště, ale Hromada si srazil puk do branky. Slavia udeřila znovu v přesilovce 78 vteřin před koncem úvodní části, kdy kombinaci na jeden dotek zakončil znovu Vlasák.

Zlín se dočkal snížení po 95 sekundách druhého dějství. Při hře čtyř proti čtyřem tečoval Okálovu střelu Leška. V 25. minutě se domácí dokázali také prosadit v přesilovce a Furcha propálil Čajánek. Obrat dokonal za 85 vteřin Jakub Svoboda, jenž v souboji o puk byl mezi kruhy rychleji než brankář Slavie, objel ho a zakončoval do prázdné brány.

Furcha vystřídal Adam Svoboda, který ale inkasoval už po 26 vteřinách. Z mezikruží jej překonal Říčka. Hosté se dlouho nemohli otřepat, a když se dostali do útočného pásma, nastřelili jen břevno. V závěru druhé třetiny Slavia znovu zahrozila, ale Hromada byl připraven.

Na rozdíl tří branek mohl zvýšit Roman Vlach, který objel obranu soupeře i Adama Svobodu, ale při zakončení do prázdné brány mu puk uskočil. Ale hosté přesto i ve čtvrtém utkání za sebou dostali šest branek. Řezníček našel rozjetého Ondráčka a ten puk zasunul k pravé tyči.

Navíc v 53. minutě Slavia inkasovala i při vlastní přesilovce, když brejk proměnil po Čajánkově přihrávce Ondřej Veselý. Necelých pět minut před koncem zmírnil porážku hostů König.

PSG Zlín - HC Slavia Praha 7:4 (1:3, 4:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Kubiš (Ondráček), 22. Leška (Marušák, Okál), 25. Čajánek (Marušák, Kotvan), 27. J. Svoboda (Řezníček), 27. Říčka (Okál, Leška), 48. Ondráček (Řezníček), 53. O. Veselý (Čajánek) - 11. Divíšek (Valach, Stránský), 16. Vlasák (Bednář, Valach), 19. Vlasák (Bednář), 56. König (M. Čermák, J. Doležal). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Frodl, Charvát. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 4566.
Zlín: Hromada - Valenta, Žižka, Marušák, Řezníček, O. Horák, Kotvan - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Říčka - Holík, Roman Vlach, F. Čech - Kubiš, Ondráček, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Slavia: Furch (27. A. Svoboda) - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Novák, König, Knot - Bednář, Vlasák, Tomica - Stránský, Divíšek, Sklenář - M. Čermák, Vas, J. Doležal - J. Veselý, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec