Hlavní obsah

Mourinho po prohře Chelsea běsnil kvůli fanouškům Strak a podavačům míčů

Newcastle

Zase ten prokletý St. James's Park... Na stadiónu v Newcastlu prohráli fotbalisté Chelsea v sobotu 1:2 a ani napotřetí nedokázali Straky v jejich revíru porazit. Manažer Blues José Mourinho proto po prvním nezdaru v letošní sezóně Premier League nešetřil kritikou. Londýnský celek přišel o 23 zápasů dlouhou sérii neporazitelnosti, portugalský kouč obvinil domácí podavače míčů i fanoušky ze zdržování.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Manažer Chelsea José Mourinho gestikuluje během utkání v Newcastlu.

Článek
Fotogalerie

"Myslím, že rozhodčí místo šesti minut mohl klidně nastavit dvacet," citovala Mourinha agentura Reuters. "Ale rozhodčí může ovlivnit jen to, co se děje na hřišti. Nemůže potrestat podavače míčů, který se vypaří, nemůže potrestat fanoušky, kteří nevrací míč, a nemůže potrestat člověka, který hodí na hřiště druhý míč," dodal.

"Jedna věc je zdržovat na hřišti. Když například držíte míč, jdete s ním k praporku a vybojujete roh, přímý kop, nebo když brankář nespěchá s rozehrávkou. To je v pořádku," uvedl Mourinho. "Když se ale něco podobného děje mimo hřiště, to už je špatně a na nejvyšší úrovni by se to stávat nemělo," přidal.

Mourinho: Jen jeden tým chtěl hrát fotbal

Newcastlu zařídily vedení dva góly Papisse Cissého, na které dokázal zareagovat až sedm minut před koncem Didier Drogba. "Měli jsme smůlu. Jen jeden tým chtěl hrát fotbal, druhý jen nakopával míče a dvakrát mu to vyšlo. Pak už jsme museli dohánět a málem se nám to povedlo. Jsem na hráče pyšný," řekl Mourinho.

Chelsea po porážce dala šanci Manchesteru City, aby v případě výhry nad Evertonem snížil její vedení v tabulce na tři body. A to se skutečně stalo. Citizens ve večerním zápase zdolali protivníka 1:0.

"Pořád jsme první, a kdybyste se zeptali zbývajících devatenácti týmů, jestli chtějí být v naší situaci, tak řeknou, že ano. Ale první může být jen jeden, a to je Chelsea," prohlásil Mourinho.

Reklama

Související témata: