Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 1:3Mistrovský Zlín poprvé v sezóně porazil nováčka z Olomouce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Ondráček 0 : 1
26. Marušák 0 : 2
53. Rác 1 : 2
60. J. Svoboda 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína vyhráli ve 29. kole extraligy na ledě Olomouce 3:1 a poprvé v sezóně tak proti nováčkovi soutěže uspěli. Úřadující mistr je ale i přes tříbodový zisk stále předposlední.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Zlínští hokejisté se radují ze vstřelení branky

Článek

Zlín se na ledě Hanáků představil v sestavě s uzdraveným brankářem Štůralou, do hry se vrátil i distancovaný Kotvan. Hned v první minutě mohli jít hosté do vedení. Puk se odrazil před volného Čajánka, kterého ale fantasticky vychytal Trvaj.

Další chybu v rozehrávce domácích pak málem potrestal Šťastný. Zlín měl během pěti minut tři tutovky, tu největší Leška, který nedopravil do olomoucké branky volný puk. Tlak hostů zesílil při vyloučení domácího Buce, Čajánek se snažil opět na brankovišti.

Domácí tým pořádně zahrozil až v 16. minutě také v početní převaze. Skrbek našel Diviše, ale ani on nenašel cestu pro gólovou střelu. V 18. minutě šli hosté z nenápadné akce do vedení. Ondráček vystřelil přes beka a Trvaj lovil puk v síti.

Do druhé části opět vstoupili lépe hosté. Okál nahazoval puk na branku a Köhler nebezpečně tečoval. Při vyloučení Kucharczyka řešil Trvaj nebezpečné rány Kotvana a Lešky, jedenáct sekund před koncem oslabení ale inkasoval. Střelou od modré jej překonal Marušák.

V polovině duelu se po Hermanově přihrávce dostal do šance Laš, ale fauloval jej Sedláček, proto nedokázal Štůralu překonat. V přesilové hře Hanáků měl dobrou šanci Marozs, ale brankář hostí opět čaroval. V závěru početní převahy v dobré pozici minul Matai.

Třetí třetina začala pokračující početní převahou Olomouce. Štůrala opět čelil hlavně střelám z dálky, před branou Mora neclonila, a tak je zlínský brankář v pohodě pochytal. Nevyšly ani další pokusy Kucharczyka a Laše. V další přesilové hře pak Vyrůbalík Štůralu překonal, ale puk se odrazil od horní tyče do ochranné sítě.

V další dobré možnosti fauloval Diviše Matějíček, pro Zlín to byl dobrý faul, protože by olomoucký útočník zřejmě zakončoval do odkryté branky. Kohouti se dočkali v 53. minutě. První pětka zakombinovala a slovenský reprezentant Rác snížil na 1:2. Závěrečný tlak Olomouce přibrzdilo vyloučení Majeského a při power play měl poslední slovo hostující Svoboda.

Hokejová extraliga - 29. kolo:
HC Olomouc - PSG Zlín 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 53. Rác (Vyrůbalík, Marosz) - 18. Ondráček (Roman Vlach, Urbanec), 26. Marušák (Leška), 60. J. Svoboda (Čajánek). Rozhodčí: Pešina, Souček - Blümel, Polonyi. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Trvaj - Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek - Cibák, Marosz, Rác - Buc, Patera, Matai - Laš, Herman, Diviš - Rachůnek, J. Knotek, Kucharczyk. Trenéři: Fiala a Dopita.
Zlín: Štůrala - Marušák, Urbanec, Matějíček, Žižka, Kotvan, M. Přibyl - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Říčka - Okál, Leška, Köhler - Kubiš, Šťastný, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: