Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 4:1Sparta i díky dvěma gólům Buchteleho přehrála Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Buchtele 1 : 0
7. Cingel 2 : 0
23. Buchtele 3 : 0
48. Kumstát 4 : 0
53. Mikulík 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté pražské Sparty porazili ve 29. kole extraligy Mladou Boleslav 4:1 a na třetím místě tabulky snížili svoji ztrátu na druhý Litvínov na tři body. Zásluhu na páté porážce Středočechů měl i útočník Jan Buchtele, který vstřelil dvě branky Pražanů.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brankář Boleslavi Martin Růžička a útočník Sparty Jan Buchtele.

Článek

Spartě se úvod zápasu vydařil lépe než hostům. Ve čtvrté minutě měl velkou šanci Ďaloga a o minutu později Sparta vedla. Buchtele byl v souboji před brankou důraznější a zblízka prostřelil Ritticha. V 7. minutě obrana Boleslavi zaspala, Cingel, který zůstal sám před brankou, zvýšil efektně z otočky na 2:0 pro Spartu a gólmana Ritticha v brance hostů vystřídal Martin Růžička.

Na 3:0 pro domácí zvýšil v přesilovce ve 23. minutě Buchtele. Ještě hůř pak bylo Středočechům před polovinou zápasu. Na trestné lavici pykal Vidmar a vzápětí ho doplnil Výborný. Sparta ale více než minutovou dvojnásobnou přesilovku nevyužila. Alespoň snížit mohl ve 31. minutě Stříteský, Novotný se ale proti jeho střele zblízka vyznamenal. Podobně si vedl i v závěru třetiny, když v gólové šanci vychytal Látala.

V závěru druhé třetiny dostal třetí menší trest Boris Žabka a po jeho hrubých nadávkách mu rozhodčí v čase 40:00 udělili nejdříve deseti minutový osobní trest a hned vzápětí osobní trest do konce utkání.

Po vyloučení Trončinského Sparta navíc hrála ve 42. minutě další přesilovku pět na tři, kterou ale nevyužila. Na 4:0 pro Spartu zvýšil ve 48. minutě Kumstát, opět po chybě mladoboleslavské obrany. Na konečných 4:1 korigoval výsledek v 53. minutě Mikulík.

Hokejová extraliga - 29. kolo:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Buchtele (Sabolič, Polášek), 7. Cingel (Kumstát), 23. Buchtele (Pech, Barinka), 48. Kumstát - 53. Mikulík (D. Vrbata, Klimenta). Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:9, navíc Žabka (M. Boleslav) 10 min a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4003.
Sparta: Novotný - Piskáček, Polášek, J. Mikuš, Ďaloga, Barinka, Eminger, Švrček - Réway, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Cingel, Klimek - Sabolič, Pech, Buchtele - Dvořáček, Volek, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.
Mladá Boleslav: Rittich (7. Martin Růžička) - Stříteský, Vidmar, M. Hruška, Žabka, Trška, Trončinský, R. Čermák - Mikulík, Vrbata, Klimenta - Lenc, D. Výborný, Bárta - Látal, Musil, Pacovský - Kotala, Kubica, Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: