Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 2:1Třinec vydřel výhru nad Vítkovicemi a pojistil si první místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Olesz 0 : 1
25. Adamský 1 : 1
38. Orsava 2 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince vydřeli ve 30. kole extraligy vítězství 2:1 nad Vítkovicemi a další reprezentační přestávku stráví s náskokem na prvním místě tabulky. Moravskoslezské derby rozhodl před vyprodanou halou ve 38. minutě Jakub Orsava a byl to už jedenáctý gól Ocelářů v oslabení v sezóně. Domácí si připsali čtvrté vítězství v řadě. Na obou brankách vítězů se podílel Martin Adamský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Třince Martin Adamský před brankářem Vítkovic Danielem Dolejšem.

Článek

Ve vítkovické sestavě nezůstal před derby kámen na kameni. Ale i bez zraněných útočníků Burgera s Hunou a s trojlístkem Pastor, Šenkeřík, Hlinka, který za jedenáct zápasů pod koučem Svozilem dostal vůbec poprvé důvěru, se hosté na ledě lídra nedali zatlačit.

Celoplošnou obranou minimalizovali největší přednosti Ocelářů, nepropadali ve středním pásmu a soupeře nepustili do jediného přečíslení. Po Burgerovi převzal automaticky roli tahouna Olesz a už v deváté minutě korunoval zdařilé sólo ještě lepší střelou, kterou mezi nohama couvajícího beka Matyáše umístil vedle Hrubcovy pravačky.

Vítkovická taktika tím stála na ještě pevnějších základech. A mohlo být pro hosty ještě líp, kdyby ve 22. minutě Káňa ze sóla propasíroval puk za Hrubce. Třinec marně až zoufale hledal zbraň, jak prolomit soupeřovu defenzívu. Až se ujala jedna z přesilovek. Kolem gólu Adamského bylo ve 24. minutě hodně vzruchu a diskuzí: domácí útočník ho po rychlé kombinaci s Hrňou dal do posunuté branky, ale rozhodčí nakonec po dvojité konzultaci s kolegou u videa trefu uznali.

Hosté si naprosto rovnocenný souboj v poli zpackali hodně nepovedenými přesilovkami, které odehráli bez tlaku, kombinace i střelby a zmatečnou rozehrávkou ještě několikrát zavařili Dolejšovi. Série čtyř mizerně sehraných přesil vyvrcholila v 38. minutě, když Adamský ujel Svobodovi a Orsava jeho přihrávku pohotově sklepl do sítě.

Ani obrat s hosty nezamával a v závěru byli ještě aktivnější. Ostravané se natahovali po vyrovnání deset minut před koncem. Při hře pět na čtyři přišpendlili Oceláře před Hrubce, ale Svačina ranou bez přípravy těsně minul a hosté neúčelně kombinovali i v době, kdy v domácím kvartetu ještě Rufer ztratil hůl.

Přestože Vítkovičtí byli v samém závěru už výrazně lepší, do rivala bušili bez efektu. Třicet sekund před koncem hosté zkusili i power play, ale Hrubce už neohrozili. Vítkovice tak nakonec zůstaly bez bodu, byť na střely na bránu vyhrály 36:25.

Hokejová Tipsport extraliga - 30. kolo:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Adamský (Hrňa, Klepiš), 38. Orsava (Adamský, Galvas) - 9. Olesz. Rozhodčí: Mikula, Polák - Frodl, Charvát. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hrubec - Matyáš, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal, M. Doudera - Hrňa, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Klepiš, Matuš, Rákos - Ciencala, Kindl, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Hrbas, Kovář, Stehlík, Zíb, Malec, Pastor, Šenkeřík - T. Svoboda, M. Hlinka, Olesz - Vandas, Húževka, J. Káňa I - Szturc, Roman, Svačina - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články