Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 4:1Vítkovicím se zdařil obrat a přiblížily se desítce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Marušák 0 : 1
15. Svačina 1 : 1
34. Vandas 2 : 1
42. Szturc 3 : 1
60. Szturc 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Vítkovičtí hokejisté v souboji dvou sousedů z chvostu extraligové tabulky v 31. kole nejvyšší soutěže porazili Zlín 4:1 a třemi body si výrazně polepšili v boji o první desítku. Zápas lépe rozehrál úřadující mistr, ale na Marušákův gól z druhé minuty soupeř odpověděl čtyřmi trefami. Dvě z nich zaznamenal Roman Szturc. Vítkovice po výměně trenérů a pod koučem Ladislavem Svozilem doma zabodovaly i v sedmém utkání za sebou.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Zleva Erik Němec z Vítkovic a brankář Tomáš Štůrala a Dalibor Řezníček ze Zlína.

Článek

Ještě bez staronové posily Kudělky i zraněných slovenských útočníků Húževky a Huny začaly Vítkovice domácí utkání nejhůře, jak mohly. Sotva na pět stovek zlínských fanoušků za Štůralovou brankou rozvinulo obří choreografii s nápisem "Poklekněte před králem", natáhl v přesilovce švihem od modré čáry Marušák a jeho pokus skrytý v chumlu hráčů spadl už po 80 sekundách za Dolejše.

Transparenty fanoušků jakoby měly hypnotizující vliv. Zápas měl od počátku spád, ale dalších deset minut uplynulo bez zajímavých situací. Až se i vítkovičtí příznivci předvedli s celosektorovou choreografií "Je načase vám zkazit svátky" adresovanou hostům, domácí ihned ožili. Brejk dvojice Svoboda, Burger zachránil bek Urbanec, který vykopl puk pár centimetrů před čarou z prázdné brány. Ale záhy se po levém křídle protáhl Svačina a Štůralovi jeho rána po ledě proklouzla pod levou nohou za záda.

Od druhé části rychlý hokej plný vzruchu nemohl nudit. Trochu více ze hry měl Zlín, který ale vítkovická selhání ve středním pásmu nedokázal z brejků využít. Velké štěstí měl však i Štůrala, kterému se Stehlíkova střela překulila přes lapačku a narazila do tyčky. Dolejš pak zblízka vychytal Říčkův blafák, Köhlera při dorážce do prázdné brány zablokoval Stehlík a dvě přečíslení nezakončil Šťastný. Vítkovice z jednoho rychlého kontru stav otočily Vandasem, který ve 34. minutě zužitkoval Hlinkovu zpětnou přihrávku.

Domácí veledůležité tři body zpečetili nástupem do poslední části. Svoboda hned po 20 sekundách z dorážky Štůralu nepokořil, ale poté zafungovala osvědčená Romanova přihrávka zpoza branky a Szturc do Štůralova protipohybu zavěsil pod břevno.

Hosty mohl poslat definitivně do kolen Olesz, ale deset minut před koncem promarnil trestné střílení. Zlín dýchal, Šťastný byl blízko kontaktnímu gólu, Dolejš však jeho střelu z mezikruží vyrazil. Vítkovice byly v koncovce duelu lepší, ale spálily několik šancí včetně Szturcova sóla od modré čáry. Mistr v závěru při hře čtyři na čtyři sáhl k power play, kterou zesílilo Káňovo vyloučení, ale Dolejš v něm předvedl dva bravurní zákroky a v úplném závěru do prázdné brány skóroval Szturc.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Svačina (Zíb, Malec), 34. Vandas (M. Hlinka), 42. Szturc (Roman), 60. Szturc (Vandas) - 2. Marušák (Urbanec). Rozhodčí: Hradil, Šír - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 8281.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Hrbas, Zíb, Malec, Kovář, Stehlík, Pastor, Šenkeřík - T. Svoboda, Burger, Olesz - Szturc, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, J. Káňa - E. Němec, Kolouch, Kucsera. Trenér: Svozil.
Zlín: Štůrala - Matějíček, Žižka, Marušák, Řezníček, Kotvan, Urbanec, O. Horák - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Říčka - Okál, Leška, Köhler - Kubiš, Šťastný, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice