Hlavní obsah

Karlovy Vary - Hradec Králové 2:1Karlovy Vary doma potřetí v řadě bodovaly naplno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Pláněk 0 : 1
36. Bičánek 1 : 1
38. Hruška 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů zdolali ve 31. kole extraligy Hradec Králové 2:1 a potřetí za sebou doma naplno bodovali. Mountfield si naopak připsal sedmou porážku z posledních osmi zápasů. Všechny branky padly ve druhé třetině. Východočechy dostal do vedení Martin Pláněk a výsledek otočili Radim Bičánek a David Hruška.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Radim Bičánek (vlevo) z Karlových Varů se spolu s Davidem Hruškou raduje z vyrovnávacího gólu na 1:1 proti Hradci.

Článek

Výprava Hradce Králové měla cestou problémy a už v Karlových Varech se jí porouchal autobus. Tým tak dorazil do KV Arény autobusem městské dopravy. Výkon hostí to však v úvodu zápasu neovlivnil a už v první minutě nebezpečně střílel Mertl. Další příležitosti Knotka a Pospíšila Habal s přehledem vykryl.

Ke vstřelení branky pak Hradci Králové nepomohly ani tři po sobě jdoucí přesilové hry. Energie si vytvořila šanci jedinou, ale za to stoprocentní - tutovku Dudy z bezprostřední blízkosti efektním zákrokem lapačkou zlikvidoval Kantor. Před první pauzou neudržel nervy na uzdě hostující Vašíček, který po běžném faulu tak dlouho protestoval, až obdržel desetiminutový osobní trest a následně i do konce utkání.

I po přestávce pokračoval Hradec Králové v aktivní hře a domácí se nemohli pořád dostat do správného tempa. Ve 27. minutě zabránil Harant Kukumbergovi ve vstřelení branky jen za cenu faulu a o minutu později při dalším vyloučení Dudy se naskytla Východočechům šance hrát 55 vteřin přesilovku pět na tři. Tu využil po 13 sekundách bombou od modré čáry Pláněk.

Hosté mohli skóre navýšit po Vantuchově střele, ale Habal včas sklapl betony k sobě. Rovněž Západočeši při vyloučení Troligy a Mertla dostali ve 35. minutě šanci hrát 141 vteřin přesilovku pět na tři, kterou střelou z mezikruží využil ve 36. minutě Bičánek. Domácí ožili a o dvě minuty později po přečíslení s Balánem otočil stav David Hruška.

V posledních třetině byly šance na obou stranách a tu největší ze strany Hradce měl Dej, který ujel ve vlastním oslabení, ale nedotáhnul behkhendový blafák do úspěšného konce. Za domácí mohl zvýšit Duda, ale jeho střela z mezikruží skončila jen na horní tyčce. Hostům k vyrovnání v posledních minutách nepomohla přesilovka při Balánově vyloučení Balána a ani minutu trvající power play.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 36. Bičánek (D. Hruška, Duda), 38. D. Hruška (Balán, Harant) - 28. Pláněk (Šimánek). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 10:7, navíc Vašíček (Hradec Králové) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4129.
Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, Šmach, Bičánek, J. Tomeček, Redlihs, Deyl, Šidlík - D. Hruška, Balán, Duda - Flek, R. Hruška, Micka - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Koblasa, Kverka ml., R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.
Hradec Králové: Kantor - Dietz, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Jank, Vašíček, Piegl - T. Knotek, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Pospíšil - Skokan, Tvrdík, Červený - P. Beránek, Troliga, Vantuch. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama