Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 6:2Pardubice připravily Olomouci čtvrtou porážku v řadě, trefil se i novic Čutta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Zohorna 1 : 0
17. Čutta 2 : 0
25. Vyrůbalík 2 : 1
28. Čáslava 3 : 1
29. P. Sýkora 4 : 1
40. P. Sýkora 5 : 1
49. Staněk 5 : 2
56. Benák 6 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili v 31. kole extraligy Olomouc 6:2 a připravili nováčkovi čtvrtou porážku za sebou. Domácí o výhře rozhodli čtyřmi brankami do poloviny zápasu, z nichž jednu zařídila nová posila Jakub Čutta. Pardubický Petr Sýkora si připsal tři kanadské body za dvě branky a jednu asistenci.

Článek

Kvůli juniorskému mistrovství světa postrádají Pardubice hned trojici hokejistů, a tak na jejich místa vedení klubu přivedlo posily. Svou premiéru si odbyli obránce Čutta a útočníci Gašparovič s Rodem, který přišel na střídavý start z prvoligového Ústí nad Labem.

Sváteční duel byl od počátku velice ofenzivní. Olomouc měla dobrou šanci při nedůrazném vyhození Vejmelky, který se pak musel hodně rychle vrátit do branky, aby chytil okamžitou střelu Ráce. Skóre se poprvé měnilo ve 13. minutě, kdy se díky důrazu na brankovišti prosadil Zohorna.

Ještě v první třetině se pardubickým fanouškům parádně představil Čutta, jehož rána od modré čáry zapadla do šibenice. Podobně přesnou mušku následně předvedl i olomoucký Vyrůbalík, který nejprve v přesilovce pálil do tyče, ale při hře pět na pět už jeho střela znamenala snížení.

Olomouc však nadějný stav dlouho neudržela. Ve 28. minutě se před Vošvrdou protlačil k puku Čáslava a úspěšnou dorážkou odstartoval povedenou pasáž domácích. Za necelou minutu si jeden z hostujících beků srazil do branky Sýkorovu přihrávku a Vošvrda přepustil své místo Trvajovi. Veterán vydržel bez gólu jen do závěru druhé části, kdy se opět trefil Sýkora.

Hosté se po přestávce dlouho nemohli prodrat k potřebnému tlaku, ale ve 49. minutě se přece jen prosadil šikovnou tečí Laš. A Olomouc výrazně ožila, navíc měla k dispozici přesilovou hru, ale tu hosté nevyužili. Definitivní rozhodnutí zařídil v 56. minutě Benák, jehož přízemní rána od modré čáry zapadla za překvapeného Trvaje.

31. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Olomouc 6:2 (2:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. T. Zohorna (Gregorc, Půhoný), 17. Čutta (Radil, Tybor), 28. Čáslava (Marcinko, Starý), 29. P. Sýkora (Cetkovský, Čutta), 40. P. Sýkora (Cetkovský, Gregorc), 56. Benák (P. Sýkora, Cetkovský) - 25. Vyrůbalík (Marosz), 49. Staněk (Zuzin, Herman). Rozhodčí: Hejduk, Šindler - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 9274.
Pardubice: Vejmelka - Gregorc, Čáslava, Benák, Havlík, Píša, Čutta - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Nahodil, Tybor - Gašparovič, Marcinko, Starý - Půhoný, Kaut, Rod. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Olomouc: Vošvrda (29. Trvaj) - Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Staněk, Rašner - Cibák, Marosz, Rác - R. Dlouhý, Patera, Kucharczyk - Laš, Herman, Zuzin - T. Rachůnek, Diviš, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama