Hlavní obsah

Litvínov - Brno 1:3Vyprodané hlediště Severočechy k bodům nedohnalo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Ostřížek 0 : 1
23. Pavlík 1 : 1
25. Burian 1 : 2
57. Hruška 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Komety Brno vyhráli ve 31. kole na ledě druhého Litvínova 3:1 a přiblížili se mu na rozdíl dvou bodů. Severočeši už ztrácejí na vedoucí Třinec devět bodů. Kometa rozhodla ve 25. minutě díky trefě Viléma Buriana, který rychle odpověděl na vyrovnání Filipa Pavlíka. V závěru ještě pojistil výsledek Jan Hruška.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva Peter Jánský z Litvínova a Vilém Burian z Brna.

Článek

První šanci měl ve třetí minutě domácí Jánský, který najížděl z levého křídla sám na Faltera, ale brněnský brankář si s jeho pokusem poradil. Hosté se poprvé předvedli v sedmé minutě a hned z toho byla branka. Čermákova střela bekhendem propadla Francouzovi výstrojí a puk zůstal ležet na brankové čáře, odkud jej Ostřížek bez problémů doklepl do branky.

Hra se poté vyrovnala a šancí bylo poskromnu, až v závěru první části měl dobrou příležitost hostující Dočekal, ale Francouz zakročil lapačkou a se závěrečnou sirénou ještě prověřil reprezentačního brankáře Káňa, skóre se však nezměnilo.

Do druhé části vstoupili opět aktivněji Severočeši, Lukeš vypálil z pravého křídla, ale Falter zasáhl vyrážečkou. Potom Kubát vypálil od modré čáry a hostující brankář puk se štěstím vyrazil do rohu kluziště. V 23. minutě se už domácí dočkali vyrovnání. Pavlík dostal puk na osu hřiště, povodil si obránce, vypálil ke vzdálenější tyčce a Falter byl bezmocný.

Další šanci měl po akci s Hüblem Lukeš, ale puk mu přeskočil hůl a byl z toho brejk na druhé straně v podání Hrušky s Tonem, Francouz se štěstím jejich šanci zneškodnil. V 25. minutě se už Brňané opět ujali vedení, když Burian střelou z mezikruží nedal Francouzovi šanci. Další šance přišla opět až se závěrem třetiny a na hokejce ji měl Hanzlík, ovšem ani na dvakrát si s Francouzem nedokázal poradit.

Litvínov vrhl všechny síly do závěrečné třetiny, ale brněnský val se jim nepodařilo prolomit. První střelu si připsal až v 50. minutě Piroš, který těsně minul levou tyčku. Na druhé straně prověřil Francouze ranou z mezikruží Vondráček a z dorážky se pokoušel zvýšit skóre Němec, ale domácí brankář se vyznamenal. V 55. minutě prověřil Faltera ranou od modré čáry Petružálek, ale hostující brankář za pomoci svých obránců odolal.

A když se neujala ze strany Litvínova ani Lukešova bomba, dojel si na druhé straně vyhozený puk Ton, nezištně ho přihrál Hruškovi a ten jej poslal mezi Francouzovy betony. Severočechům nepomohlo ani vyprodané hlediště 6011 diváky a hosté si už náskok pohlídali.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Pavlík (Petružálek, R. Hanzl) - 7. Ostřížek (L. Čermák, J. Hruška), 25. Burian (Vondráček, Koreis), 57. J. Hruška (Ton, Hanzlík). Rozhodčí: Hodek, Smitka - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 6011 (vyprodáno).
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Zeman, Frolo, T. Pavelka, Kokeš - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, Jurčík, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Kometa Brno: Falter - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Kováčik - Ton, V. Němec, J. Hruška - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - Holec, Ostřížek, Honejsek. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Reklama

Související témata: