Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 1:2Hradec ukončil v Plzni sérii venkovních porážek, Indiány porazil i potřetí v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pletka 1 : 0
11. Dietz 1 : 1
36. Mertl 1 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Hradce Králové zvítězili ve 33. kole na ledě Plzně 2:1 a ukončili sérii devíti venkovních porážek za sebou. Mountfield sice na západě Čech brzy prohrával, ale do první přestávky stačil vyrovnat a v prostřední části o jeho výhře rozhodl vítězným gólem Tomáš Mertl. Východočeši tak obrali Indiány o všechny body i potřetí v sezoně.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jakub Jeřábek z Plzně upadl po zákroku Petra Mikuše z hradce.

Článek

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a Machovský musel již během prvního střídání vyrazit nebezpečnou teč Šimánka. Vzápětí se protáhl i hradecký brankář Kacetl, jehož nepřekvapil rychlý výpad Sýkory zpoza branky. Hosté následně zahrozili z úniku dva na jednoho, když Knotek vypálil z pravého kruhu do tyčky. V páté minutě ovšem domácí zužitkovali přesilovku, poté co Johnsonovu přihrávku od zadního mantinelu nadvakrát poslal do sítě Pletka.

Hráči Mountfieldu se opět probudili až po zaváhání Machovského v 11. minutě, kdy za svá záda propustil střelu Dietze zpoza červené čáry. Plzeňský brankář si vylepšil renomé při dalším brejku Hradce dva na jednoho, v němž ho neprostřelil Dej. Hosté spoléhali na protiútoky i po přestávce a dobře organizovanou obranou středního pásma drželi Indiány daleko od své branky. Pouze ve 26. minutě Kacetl s obtížemi zastavoval bombu Pulpána.

Domácí si nedokázali vytvořit šanci ani během početní výhody v polovině utkání a naopak po dalším hradeckém brejku zahrozil svižným pokusem z levého kruhu Vantuch. Ve 35. minutě si sice nejprve v přesilovce hostů Machovský poradil s ránou Mikuše i volejem Deje, ale na dorážku Mertla z mezikruží už reagovat nemohl. Za chvíli dostal Mikuš za faul kolenem na Jeřábka trest na pět minut a do konce utkání, Západočechům se ovšem dlouhá přesilová hra vůbec nepovedla.

Od začátku závěrečné dvacetiminutovky plzeňští hráči i po stažení na tři útoky krkolomně pronikali přes modrou čáru. V nejlepší pozici pálil ve 44. minutě před brankou osamocený Simon jen do Kacetla. Na druhé straně Mertl nedokázal lépe zakončit další akci dvou na jednoho.

Hosté poté nevyužili přesilovou hru, ale v 54. minutě mohl rozhodnout aktivní Mertl, jehož dravý průnik zastavil pohotově svým pravým betonem Machovský. O dvě minuty později ještě přes hradeckou obrannou hráz pronikl Simon, bekhendové zakončení ovšem Kacetl stačil vyrazit. Půl druhé minuty trvající plzeňská hra bez brankáře už skóre nezměnila a Hradec Králové tak zdolal Plzeň již popáté za sebou.

Hokejová Tipsport extraliga - 33. kolo:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Pletka (Johnson, J. Sýkora) - 11. Dietz (Tvrdík, Jank), 36. Mertl (T. Knotek, Vydarený). Rozhodčí: Šír, Mikula - Polonyi, Flegl. Vyloučení: 4:3, navíc P. Mikuš (Hradec Králové) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 5873.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík - Kratěna, Bližňák, Schleiss - J. Sýkora, Lev, Johnson - Indrák, Simon, Pletka - Michel, T. Sýkora, M. Beran. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.
Hradec Králové: Kacetl - Dietz, Vydarený, Jank, P. Mikuš, Pláněk, Vašíček, Plášil - Vantuch, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Pospíšil - Skokan, T. Knotek, Červený - P. Beránek, Tvrdík, Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: