Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 5:2Hokejisté Plzně přehráli Zlín a ukončili sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Jeřábek 1 : 0
23. Simon 2 : 0
27. Žižka 2 : 1
31. Holík 2 : 2
31. Lev 3 : 2
38. Simon 4 : 2
47. Kubka 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 35. kole extraligy Zlín 5:2 a ukončili tak sérii tří porážek za sebou. Domácí o svojí výhře rozhodli díky třem využitým přesilovkám, naopak hosté nevyužili pětiminutovou početní výhodu a neskórovali ani při dlouhé přesilové hře pět na tři. V dresu Indiánů se třemi kanadskými body blýskli Dominik Simon a Jakub Jeřábek. Zlín po čtvrté prohře za sebou klesl na předposlední místo tabulky.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Zleva Vojtěch Mozík z Plzně, Roman Vlach ze Zlína a brankář Plzně Matěj Machovský.

Článek

Úvodní opatrnou hru změnilo až vyloučení Köhlera v 5. minutě, které záhy potrestal přesnou střelou od modré čáry Jeřábek. Hosté mohli rychle odpovědět, když vzápětí také získali výhodu přesilovky. Machovský ovšem skvěle zasáhl proti dorážce Vlacha a po velkém závaru kolem brankoviště mířil Svoboda těsně vedle odkryté branky.

Zlínští poté pozorně bránili střední pásmo a Indiáni měli problémy s přechodem do útočného pásma. Navíc Beran po ataku na Matějíčka dostal v 10. minutě trest na pět minuta do konce utkání. Hosté však dlouhou početní výhodu nezužitkovali, když v největší šanci trefil Vlach pouze vyrážečku pozorného Machovského.

Plzni vyšel vstup do prostřední části. Schleiss projel přes faul zleva až na pravý kruh a jeho akci pohodlně zakončil do prázdné branky Simon. Ve 26. minutě sice Machovský pohotově vyrazil přesilovkovou teč Veselého, ale o minutu později ho překonal nahozením mezi betony Žižka a snížil na 2:1. Nešťastný moment domácí na chvíli znervózněl, ovšem ve 31. minutě je uklidnil v početní výhodě přesný volej Lva z levého kruhu.

Holík snížil po Kubkově chybě

Dvoubrankový náskok Západočechům vydržel jen 23 vteřin, po nichž Kubkova zaváhání při rozehrávce využil mezi kruhy osamocený Holík k trefě na 3:2. Zlín si následně vytvořil tlak v útočném pásmu, ale po Leškových chytrých přihrávkách zpoza branky domácí odolali dvěma bombám Marušáka a ve 38. minutě je probudilo vyloučení Žižky. Ránu Jána Sýkory ještě Štůrala vyrazil, ale Simon po ideální přihrávce Lva už skóroval.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupili hosté aktivně a vynutili si dva nedovolené zákroky krátce po sobě. Téměř dvě minuty dlouhou dvojnásobnou přesilovku však nevyužili, když Kotvan napálil od modré čáry jen horní tyč. Zlínský nápor ukončil až ve 47 minutě Kubka, který při signalizované výhodě táhlou střelu zvýšil na 5:2.

Poté se na ledě přiostřilo, což odnesl odchodem do kabin a konfliktem s jedním z diváků zlínský kapitán Čajánek. V závěru ještě Bližňák v dobré pozici minul, přesto si Zlín připsal pátou porážku z posledních šesti venkovních utkání.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Jeřábek (J. Sýkora), 23. Simon (Schleiss, Moravčík), 31. Lev (J. Sýkora, Jeřábek), 38. Simon (Lev, Jeřábek), 47. Kubka (Moravčík, Simon) - 27. Žižka (Okál), 31. Holík (Žižka). Rozhodčí: Hejduk, Lacina - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 12:14, navíc M. Beran (Plzeň) 5 min. a do konce utkání, Čajánek (Zlín) 10 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 4122.
Plzeň: Machovský - Pulpán, Jeřábek, Mozík, Boháč, Kubka, Moravčík - J. Sýkora, Lev, Johnson - Kratěna, Bližňák, Pletka - F. Suchý, Simon, Schleiss - Balej, T. Sýkora, M. Beran. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.
Zlín: Štůrala - Matějíček (18. Stuchlík), Žižka, Marušák, O. Horák, Kotvan, Urbanec - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - Šťastný, Ondráček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: