Hlavní obsah

Messi přijel na dnešní trénink s předstihem, takže krize Barcelony je na čas zažehnána

Aktualizováno

Krize je zažehnána, spory mezi největší barcelonskou hvězdou Messim a trenérem Enriquem eskalovat nebudou. Alespoň dočasně.... Zatímco na pozápasové přípravě se argentinský fotbalista neobjevil, neboť ho údajně trápily žaludeční problémy, takže trénoval sám a odpoledne k tomu, na středeční trénink přijel s předstihem. „V 9.40 už byl na místě. Dvacet minut před začátkem tréninku,“ hlásil reportér serveru Sport.es, který sleduje každý Messiho krok.

Foto: Juan Medina, Reuters

Lionel Messi tentokrát přijel na trénink s dostatečným časovým předstihem.

Článek

Vyhazov sportovního ředitele Zubizarrety a odmítnutí další klubové legendy Puyola, aby se ujal uvolněné funkce,  v nedělním pokračování La ligy další rána. Nečekaná prohra Barcelony se San Sebastianem napomohla k tomu, že celé Španělsko začalo ve všech pádech skloňovat totální krizi, v níž se katalánský velkoklub zmítá.

Nešlo o první konflikt kouče s Messim

Ke spekulacím napomohlo i to, že Lionel Messi začal zápas jen na lavičce náhradníků, a když ho trenér Luis Enrique na hřiště poslal, ani hvězdný Argentinec prohře nezabránil. Ve španělských médiích se objevila informace, že důvodem Messiho absence v základní sestavě byl pozdní páteční návrat z dovolené. Do Barcelony totiž přiletěl až v půl čtvrté odpoledne, takže kouč mu chtěl dát údajně na srozuměnou, že i pro něho platí příkazy, které vydá.

Nebyl to první konflikt mezi trenérem a největší barcelonskou hvězdou. Do sporu se dostali už v říjnu, kdy v duelu proti Eibaru chtěl Enrique Messiho vystřídat, ale ten odmítl trávník opustit. Ze hřiště tak musel nakonec odejít Neymar.

Luis Enrique nicméně údajné neshody s některými hráči popřel. „Se všemi hráči mám stejný vztah, jaký jsme spolu měli na začátku. Nic se nezměnilo," uvedl Enrique na středeční tiskové konferenci. „Věci, které se dějí v kabině, také v kabině zůstávají. Nebudu vyvracet ani potvrzovat nějaké spekulace a dohady. Ale co se týče Messiho, tak je to nejlepší hráč na světě a v našem týmu. Není třeba dodávat nic dalšího," dodal.

Čtyřiačtyřicetiletý Enrique údajně nemá právě dvakrát ideální vztahy ani s některými členy klubového představenstva, což k jeho pevné pozici rovněž nepřispívá. Tudíž jen další důvod k dohadům, jak dlouho ještě na lavičce Barcelony vydrží.

Viceprezident se trenéra zastal

„Nemyslím, že by bylo moudré zbavit se trenéra, který je v lize jen bod za vedoucím mužstvem Realu, koučem, jenž postoupil do vyřazovací fáze Ligy mistrů a pokračuje v Královském poháru. Osud každého kouče ve velkém fotbale je závislý na výsledcích, ale to není náš případ," zastal se současného kouče bývalý viceprezident Barcelony Joan Gaspart, který seděl dlouhých dvaadvacet let v klubovém vedení.

„Navíc si nemyslím, že by vztahy mezi Enriquem a Messim nebyly v pořádku. Na to znám oba příliš dobře," cituje Gasparta list Marca. Ten navíc dodal, že pod Enriquem může Barcelona vyhrát La Ligu, Královský pohár i Champions League.

S Chelsea jednal Messiho otec

Jenže je zde další věc, která spekulace o krizi Barcelony přiživuje. Rozhlasová stanice RAC 1 přišla s informací, že Messiho otec Jorge sám kontaktoval vedení Chelsea a jednal s ním o možnosti, zda by byl londýnský klub ochoten vykoupit jeho syna ze smlouvy v Barceloně. V ní je totiž doložka, je Lionel Messi bude uvolněný, pokud případný zájemce zaplatí 250 miliónů eur, tedy v přepočtu kolem sedmi miliard korun.

Chelsea mu údajně potvrdila, že je ochotna jednat a sumu zaplatit, Messiho otec navíc dodal, že by jeho syna táhl na Stamford Bridge i vynikající vztah s Cescem Fábregasem, jenž z Barcelony odešel do Chelsea v létě a kterého si nemůže kouč Mourinho vynachválit. Svou roli by mohlo sehrát i to, že Messiho milovaná polovička Antonella Rocuzzová a Fábregasova libanonská partnerka Daniella Seemanová jsou hodně blízkými přítelkyněmi.

A že by i José Mourinho, přezdívaný od dob svého madridského angažmá na konkurenčním Camp Nou „Černá bestie", po Messim moc a moc toužil, to snad není třeba dodávat.

Proto se fotbalové Španělsko domnívá, že krize v Barceloně je zažehnána jen dočasně.

Reklama

Související témata: