Hlavní obsah

Messiho k přestupu do Chelsea nepřemlouvám, ohradil se Fábregas

Londýn/Praha

Na vlnách španělské rozhlasové stanice Onda Cero popřel někdejší hráč Barcelony Cesc Fábregas, že by právě on měl být prostředníkem, který zajistí odchod Lionela Messiho z Camp Nou do londýnské Chelsea. Španělský legionář hraje v barvách Blues od letošního léta, a protože ho pojí s božským Argentincem úzké přátelství, začalo se spekulovat o tom, že právě on by ho mohl k přestupu přemluvit.

Fabregas dal Barceloně vale, odešel do Chelsea, ale Messiho prý ke stejnému kroku nepřemlouvá.

Článek

„Myslím, že situace je prezentována v horším světle, než ve skutečnosti je. Leo je v Barceloně šťastný, stejně jako je Barcelona šťastná, že má Messiho," rozpovídal se Fábregas na vlnách španělské rozhlasové stanice.

„Mám špatné pocity z toho, když kolem sebe slyším, že právě já přesvědčuji Lea, aby přestoupil do našeho klubu. Copak já mohu zasahovat do přestupů a uzavřených smluv? Jsem jenom fotbalista," brání se Fábregas roli prostředníka, do které byl pasován. I třeba proto, že jeho současná libanonská přítelkyně a Messiho partnerka jsou si velice blízké a údajně by chtěly společně trávit čas v jednom městě.

„Je mně dost nepříjemné, že jsem s jeho odchodem ze Španělska spojován, ale upřímně - nevěřím, že by Barcelonu opustil," utnul naděje příznivců Chelsea, že by se argentinská hvězda mohla v barvách Blues objevit. Asistent trenéra fotbalistů londýnského klubu Steve Holland později rovněž nákup barcelonské hvězdy vyloučil.

Fábregas se vyjádřil hodně skepticky i napjatému vztahu mezi Messim a současným trenérem Barcelony Luisem Enriquem, který by údajně mohl dát argentinskému fotbalistovi podnět k odchodu.

„Opravdu nevím nic o jejich vztahu, ale pochybuji, že by se stalo to, o čem lidé mluví. Leo je tichý kluk a během tří let, kdy jsme byli spoluhráči, jsem nikdy nic podobného od něho neviděl a nezažil," odmítá Fábregas uvěřit zvěstem o otevřeném konfliktu, který mezi největší hvězdou katalánského mužstva a trenérem propukl.

„Samozřejmě by bylo skvělé, kdyby se mně naskytla příležitost si s ním znovu zahrát, to jako jeho bývalý týmový kolega a přítel nepopírám. Leo se ale rozhodne sám a udělá to, co ho učiní šťastným," prohlásil někdejší hráč Barcelony ve službách londýnské Chelsea Cesc Fábregas.

Reklama

Související témata: