Hlavní obsah

Hradec Králové - Zlín 0:3Zlín vyhrál v Hradci Králové, Kašík má první nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Kubiš 0 : 1
47. Čech 0 : 2
50. Matějíček 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové ve 37. kole extraligy po návratu do hry po chřipkové epidemii v týmu prohráli doma se Zlínem 0:3 a nenavázali na předchozí tři vítězství. Prvním čistým kontem v sezóně se na výhře hostů podílel brankář Libor Kašík, o branky se postarali Pavel Kubiš, Filip Čech a Martin Matějíček.

Článek

Hradec se vrátil do hry po týdenním půstu. Dva zápasy Východočechů musely být odloženy, Mountfield nenastoupil v úterý v Třinci ani v pátek na ledě pražské Slavie. "V kabině bylo prakticky prázdno," řekl útočník Rastislav Dej, jeden z nepostižených hokejistů. "Ale nemůžeme se na to vymlouvat," doplnil ho spoluhráč Lukáš Vantuch.

Proti Zlínu byl Hradec prakticky kompletní, chyběli jen stále nemocný forvard Červený, po těžké operaci absentující zadák Frühauf a potrestaný obránce Mikuš. Trenér Draisiatl mohl také po dlouhé době postavit svou první formaci v klasickém složení. Od začátku prosince mu totiž scházel veterán Kudrna, jenž měl potíže se zády a poté byl jedním z chřipkou postižených hokejistů.

Elitní útok Kudrna - Mertl - Šimánek měl také první šanci zápasu. Jako tradičně byla Mertlova ekipa nasazována na přesilovku a v té první se do velké příležitosti dostal kapitán Šimánek. Kašíka, v první třetině mírně nejistého, však ani napodruhé nepřekonal. V úvodní třetině měl podobnou možnost už jen hostující Svoboda, jenže bekhendem zamířil těsně nad bránu.

Zlínu se vyplatila trpělivost

Jinak se hrál uspávací hokej. Zlín přijel s taktikou, která je mu vlastní - a to je perfektní defenzíva a útok pouze ve chvíli, kdy je to bezpečné. Trpělivost úřadujícímu mistrovi přinesla úvodní branku. Jeho systém tak byl znovu úspěšný. Ve 27. minutě poslal Holík dlouhou přihrávku na Kubiše, ten jel sám na Kantora a trefil se přesně pod lapačku. Domácí se čílili, podle nich byl střelec branky v postavení mimo hru.

Největší možností Hradce na vyrovnání byla o půlce zápasu 61 vteřin trvající přesilovka pět na tři. A ač měl Zlín před utkáním nejhorší bilanci ubráněných oslabení v celé soutěži, tentokrát si v pohodě poradil. Těsně poté navíc Veselý po návratu z trestné lavice jel sám na Kantora, ale hradecký brankář zasáhl.

Ve třetí části pokračoval zápas v podobném stylu. Mountfield se nemohl prosadit přes pevnou obranu, zato hosté byli produktivní. Druhou branku vstřelil zblízka po perfektní kombinaci Čech. Přesně tento scénář Zlínu nahrával, což se potvrdilo i v dalším průběhu. Dvakrát krátce po sobě byl vyloučen Kudrna a v druhém případě Zlín trestal. Ve 49. minutě skóroval obránce Matějíček. Byla to skvělá rána od modré čáry.

Domácí neměli drajv, aby zápas otočili, ve velké šanci navíc selhal Kukumberg, který stále čeká na první zásah na domácím stadionu. Brankář Kašík si tak pohlídal nulu.

37. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 27. Kubiš (Holík, Kotvan), 47. F. Čech (Kubiš, Říčka), 50. Matějíček (Žižka, Čajánek). Rozhodčí: Polák, Hejduk - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 3975.
Hradec Králové: Kantor - Dietz, Vydarený, Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček, Plášil - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Pospíšil - Vantuch, Knotek, Skokan - P. Beránek, Tvrdík, Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Zlín: Kašík - Marušák, O. Horák, Matějíček, Žižka, Kotvan, Urbanec - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Holík, Říčka - Ondráček, Leška, Köhler - Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: