Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 3:4 PPPardubice pod Říhou poprvé prohrály, doma s Plzní v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kratěna 0 : 1
25. Bližňák 0 : 2
27. Hollweg 0 : 3
42. Tybor 1 : 3
47. Radil 2 : 3
57. Špaček 3 : 3
65. Johnson 3 : 4
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Plzně vyhráli na ledě Pardubic 4:3 v prodloužení, trenér Miloš Říha starší tak poprvé po svém příchodu na střídačků Východočechů s týmem prohrál. Západočeši si v první polovině zápasu vypracovali tříbrankový náskok, ale během třetí části o něj přišli. Duel rozhodl 22 sekund před koncem prodloužení v přesilové hře Nicholas Johnson.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňští hokejisté se radují z vítězství.

Článek

Plzeň měla výborný vstup do utkání, který už ve 4. minutě vyjádřila brankou v přesilovce. Kratěna si zpracoval nepřesnou střelu Jeřábka a rychle dorazil kotouč za brankovou čáru. Hned za necelou minutu mohl srovnat Gašparovič, avšak trefil jen beton Machovského. Plzeň se poté mohla prosadit i v oslabení, ale Kratěna svůj únik nedotáhl.

I nadále však byli hosté nebezpečnější a častěji ohrožovali Kristana, který si během první části připsal 14 zákroků. Při velkém závaru v brankovišti mu pomohlo i štěstí, neboť kotouč poskakoval blízko brankové čáry, ale nikdo z plzeňských hráčů ho nedokázal dorazit.

Velkou šanci na vyrovnání měly Pardubice zkraje druhé části, ovšem více než minutový závar a střely Tybora s Radilem ke gólu nevedly. A hosté toho dokázali využít, když dvakrát zaúřadoval Bližňák. Nejprve svůj únik po křídle zakončil gólem sám, poté při oslabení připravil jednoduchou pozici proti Hollwega.

Další průběh hodně ovlivnila častá vyloučení. Oba týmy si zahrály zkrácenou přesilovku pět na tři, ale prosadit se nedokázaly. Velké emoce v závěru druhé části vyvolal neuznaný gól Plzně. Rozhodčí po poradě s kolegou u videa usoudil, že Johnson před zakončením sevřel puk v rukavici. Výsledkem byla přesilovka pro domácí, kterou ještě vylepšil trest pro plzeňskou střídačku.

A další dvojnásobnou výhodu už Pardubice využily. Osm vteřin před vypršením trestů se střelou z kruhu prosadil Tybor. Domácí díky tomu ožili a ve 47. minutě to bylo už jen o gól, když individuální akci zakončil střelou k tyči Radil. Pardubice vrhly všechny síly do útoku a na začátku 57. minuty vyrovnal nenápadným nahozením od mantinelu Špaček. Ještě předtím promarnil samostatný únik Schleiss.

Větší pohromu už Škoda nepřipustila a zápas se tak musel prodlužovat. V nastaveném čase měl dobrou šanci Moravčík, ale samostatnou akci zakončil jen střelou do Kristana. Rozhodnutí padlo 22 vteřin před koncem prodloužení, když Johnson zakončil přesnou kombinaci v přesilovce a zajistil Plzni bod navíc.

38. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Škoda Plzeň 3:4 v prodloužení (0:1, 0:2, 3:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 42. Tybor (Nahodil, Benák), 47. Radil (Čáslava, Benák), 57. Špaček - 4. Kratěna (Jeřábek, Schleiss), 25. Bližňák (Pletka, Kadlec), 27. Hollweg (Bližňák), 65. Johnson (Mozík, J. Sýkora). Rozhodčí: Hodek, Polák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 8466.
Pardubice: Kristan - Píša, Čáslava, Benák, Havlík, Čutta, Ščotka, Gregorc, Korím - P. Sýkora, Marcinko, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Kaut, Cetkovský, Starý - Gašparovič, M. Špaček, Voženílek. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Pulpán, Mozík, Kubka, Moravčík - J. Sýkora, Simon, Johnson - Kratěna, Bližňák, Pletka - Indrák, Lev, Schleiss - Balej, T. Sýkora, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články