Hlavní obsah

Olomouc - Hradec Králové 1:4Hradec Králové uspěl v Olomouci a je v první šestce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Nedvídek 0 : 1
30. Herman 1 : 1
37. Pospíšil 1 : 2
40. Mertl 1 : 3
42. Dej 1 : 4
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové zvítězili ve 38. kole extraligy na ledě Olomouce 4:1. Hosté od chřipkové epidemie po dvou porážkách poprvé vyhráli a poskočili na šestou příčku před Plzeň. Hanáci naopak ztratili čtvrtý z posledních pěti duelů a jsou desátí.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Roman Kukumberg z Hradce (uprostřed), brankář Olomouce Tomáš Vošvrda a Robin Staněk.

Článek

První šanci duelu měli hned v prvním střídání hosté. Mertlovu přihrávku málem přeměnil v gól Kudrna. V defenzivní partii moc šancí k vidění nebylo. A když, tak je měli spíše hosté po chybách Hanáků v rozehrávce. V 15. minutě ujeli Východočeši do přečíslení ve dvou na jednoho, ránu Vantucha bez přípravy ovšem chytil gólman Vošvrda.

Druhou část začala Mora konečně 'tutovkou'. Marosz v brejku našel Ráce, ale jeho rána cestu mezi tyče nenašla a Cibák skončil při dorážce s pukem za brankou. Rác zazdil i další obrovskou šanci Hanáků ve 25. minutě po parádním pasu Cibáka - Kacetl jej podruhé vychytal.

Ve 27. minutě šli hosté kuriózně do vedení. Pilař nahodil puk na Vošvrdu, ten jej vyrážečkou poslal do Nedvídka a od něj se touš odrazil do branky. V polovině utkání měla Olomouc k dispozici přes minutu přesilovky pět na tři. Hanákům se ji podařilo využít, když po Lašově přihrávce uklidil puk pod horní tyč Herman. Ve 35. minutě našel za obranou Mory Vantuch Tomáše Knotka, ten však poskakující puk před Vošvrdou nezkrotil.

O dvě minuty později hosté využili přesilovku, když se tvrdou střelou prosadil Pospíšil a vrátil hosty znovu do vedení. Půl minuty před pauzou pak ujeli Hanákům Kudrna s Mertlem a ten do prázdné branky zvýšil na 1:3.

V úvodu třetí části mohl snížit Patera, Kacetl jeho dorážku včasným sražením betonů kryl. Z protiútoku pak hosté prakticky definitivně rozhodli zápas, když povedenou kombinaci zakončil do prázdné branky Dej po přihrávce Kukumberga.

Hanáci šli opět na zteč, ale Kacetl dnes chytal fantasticky. V brejku pak jel zase sám na Vošvrdu Nedvídek, tentokrát nedal. Olomouc se snažila dostat do zápasu v početní převaze, ale Herman před Kacetlem nezvedl dost vysoko kotouč. Mora nepřidala druhý gól ani po bombě Škůrka od modré čáry. Hanáci tlačili soupeře dál, ale na korekci výsledku už nedosáhli.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Herman (Laš, Majeský) - 27. Nedvídek (Pilař, Kopta), 37. Pospíšil (P. Mikuš, Pilař), 40. Mertl (Kudrna), 42. Dej (Kukumberg, Pospíšil). Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Charvát, Skopal. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. Diváci: 4943.
Olomouc: Vošvrda - Majeský, Vyrůbalík, Skrbek, Staněk, Škůrek, Ondrušek - Rác, Marosz, Cibák - Zuzin, Patera, Buc - Pekr, Herman, Laš - T. Rachůnek, J. Knotek, Matai. Trenéři: Fiala a Dopita.
Hradec Králové: Kacetl - Vydarený, Dietz, Pilař, P. Mikuš, Vašíček, Pláněk - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Pospíšil - Vantuch, T. Knotek, Červený - P. Beránek, Nedvídek, Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

Související témata: