Hlavní obsah

Třinec - Sparta 5:4Třinec otočil souboj se Spartou a slaví rekordní třináctou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Réway 0 : 1
30. Procházka 0 : 2
30. Réway 0 : 3
35. Adamský 1 : 3
42. Kreps 2 : 3
42. Adamský 3 : 3
48. Orsava 4 : 3
53. Polášek 4 : 4
57. Dravecký 5 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince udolali ve šlágru 39. kola extraligy Spartu 5:4 a třináctou výhrou v řadě vytvořili nový rekord soutěže. Hosté i s přispěním dvou branek Martina Réwaye přitom vedli v polovině utkání 3:0, ale Oceláři v rozmezí 35. až 48. minuty čtyřmi góly vývoj zápasu otočili. Pražané ještě v dramatické koncovce srovnali, ale o tříbodovém zisku pro domácí rozhodl Vladimír Dravecký. Třinec porazil Spartu poprvé v sezóně.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Obránce Sparty Adam Polášek a útočník Třince Vladimír Dravecký bojují o puk.

Článek

Hosté povzbuzeni páteční vysokou výhrou nad Litvínovem skvěle začali. V přesilové hře prokázal ve druhé minutě přehled a šikovné ruce Hlinka, po jehož krásné přihrávce zakončoval Réway do prázdné branky. Brzký gól se projevil i na herní pohodě obou týmů. Třinci nelze upřít snaha, ale první polovina zápasu byla nebezpečnější pražská Sparta.

Jenže Kumstátovi se nepovedlo usměrnit zblízka puk mezi Hrubcovy betony a dvojice Réway - Hlinka překombinovala brejk dva na jednoho. Domácí přesto mohli srovnat, ale tečovaná střela obránce Noska skončila na tyči. Hostující Polášek ještě při střele do poloodkryté branky trefil přemísťujícího se třineckého gólmana, ale nemuselo ho to mrzet, protože o chvíli později Sparta během 23 sekund dvakrát udeřila.

Nejdříve střelu Procházky zblokoval Doudera nešťastně zpátky na hůl sparťanského mladíka, který už měl snadnou práci dopravit puk do branky. A zaskočené domácí hokejisty a obecenstvo zmrazil zblízka druhým gólem Réway. Třinečtí trenéři si vzali oddechový čas. Oceláře dostaly do hry až dlouhé početní výhody pět na tři, kterých měli mezi 35. až 42. minutou k dispozici tři (113, 46 a 83 sekund).

Poprvé i s tečí sparťanského obránce Poláška rozjásal tribuny Adamský a na startu závěrečné třetiny skóroval už ve zkrácené přesilovce z předbrankového prostoru Kreps. I Oceláři ukázali, že umí dávat slepené branky. Za 36 sekund později vyrovnal ranou do horního růžku Adamský. Euforii a obrat korunovali domácí v další početní výhodě, kterou Pražané soupeři nabídli za příliš mnoho hráčů na ledě. Kleslovu střelu od modré tečoval Orsava.

I hosté měli možnost přesilovky dlouhé dvojnásobné přesilovky (75 sekund), kterou využil obránce Polášek. Vítězný gól vstřelil Dravecký, který právě Oceláře poslal před čtvrtým gólem Pražanů svým faulem do tří. Na konečném výsledku už nezměnil ani závěrečný nápor hostí.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:4 (0:1, 1:2, 4:1)
Branky a nahrávky: 35. Adamský (D. Nosek, Plíhal), 42. Kreps (Orsava, Klesla), 42. Adamský (Dravecký, Hrabal), 48. Orsava (Klesla, Hrabal), 57. Dravecký (Polanský) - 2. Réway (J. Hlinka), 30. M. Procházka (Barinka), 30. Réway (Klimek), 53. Polášek (Réway, J. Hlinka). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 7:13, navíc Polanský a Dravecký (oba Třinec) oba 10 min. Využití: 3:2. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hrubec - Hrabal, Klesla, Galvas, Linhart, D. Nosek, M. Doudera, Foltýn - Jašek, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Matuš, Plíhal, Rákos - Cienciala, M. Růžička, Chmielewski. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Sparta: F. Novotný - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Švrček, Barinka - Réway, J. Hlinka, Klimek - Kumstát, Černoch, Rolinek - Forman, Buchtele, Sabolič - M. Procházka, Volek, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: