Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 6:2Litvínov poprvé v sezóně porazil Pardubice a upevnil si druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Jánský 1 : 0
14. Špaček 1 : 1
16. Gašparovič 1 : 2
16. Šlégr 2 : 2
17. Trávníček 3 : 2
18. Ručinský 4 : 2
30. Petružálek 5 : 2
53. Ručinský 6 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili ve 39. kole extraligy Pardubice 6:2 a po první výhře nad Východočechy v sezoně si upevnili druhé místo v tabulce. Dvěma góly se na výhře Vervy podílel útočník Martin Ručinský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský útočník Martin Ručinský (vpravo) a brankář Pavel Francouz oslavují vítězství.

Článek

První příležitost utkání si vypracoval Marcinko, ale z dorážky neuspěl. V další šancí pálil Tybor, Francouz puk pouze vyrazil před sebe a poté měl plno práce s dorážkou Roubíka. Čisté konto však udržel. V 7. minutě se prosadili domácí, Jánský si vyměnil puk s Hüblem a prostřelil Kristana mezi betony.

Další šanci měl Šlégr, který si chytře sjel na Hüblovu přihrávku, hostující brankář ale výtečně zakročil. Jak se rychle Litvínov dostal do vedení, tak o něho ještě rychleji přišel. V 14. minutě Špaček lehkou střelou prostřelil Francouze mezi betony a o minutu později se puk dostal ke Gašparovičovi, který se bez problémů trefil do odkryté branky.

O vyrovnání se záhy postaral Šlégr, který se prosadil tvrdou střelou od modré čáry. V 17. minutě se z dorážky prosadil Trávníček a vyhnal Kristana z branky. Na jeho místo nastoupil Halász, který čisté konto příliš dlouho neudržel, za pouhých 34 vteřin ho překonal Ručinský. Litvínovu stačilo pouhých 124 vteřin na otočení skóre z 1:2 na 4:2.

Ve druhé části se brankové hody uklidnily. V 27. minutě trefil Francouze ostrou ranou z pravého křídla do nechráněné části Radil. Domácí brankář zůstal s bolestivou grimasou ležet na ledě, ale v zápase pokračoval. V polovině utkání se domácí fanoušci dočkali i páté branky, o kterou se postaral Petružálek. Reprezentační útočník po výborném forčekingu využil zaváhání obránce a prostřelil Halásze.

Do další šance se řítil Jánský, ale Halász ho výtečně vychytal a poradil si i s Hüblovo dorážkou. Jánský se navíc při pádu po nárazu do mantinelu zranil a z utkání odstoupil. V 32. minutě hráli hosté početní výhodu pěti proti třem, ale nedokázali z ní nic vytěžit.

V úvodu třetí třetiny se řítil sám na Halásze Hanzl, ale bekhendovou kličkou neuspěl. Na konečných 6:2 pro Litvínov upravil svým druhým gólem v utkání po krásné střele z mezikruží Ručinský. Severočeši si tak spravili chuť po nevydařeném pátečním zápase na ledě Sparty a připravili Pardubicím druhou porážku za sebou.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 6:2 (4:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Jánský (Hübl), 16. Šlégr (Petružálek, Ručinský), 17. Trávníček (Gerhát, Štindl), 18. Ručinský (Hanzl), 30. Petružálek, 53. Ručinský (Hübl) - 14. Špaček (T. Zohorna, Marcinko), 16. Gašparovič (Roubík, Ščotka). Rozhodčí: Šindler, T. Horák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:0. Diváci: 5128.
Litvínov: Francouz - Pavlík, Kubát, Pavelka, Šlégr, Štindl, Frolo, od 50. navíc Baránek - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Pardubice: Kristan (17. Halász) - Píša, Čáslava, Benák, Havlík, Čutta, Ščotka, Gregorc, Korím - Marcinko, M. Špaček, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Gašparovič, Roubík, Starý - Voženílek, Kaut, Půhodný. Trenéři: M. Říha st. a M. Říha ml.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice