Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 4:3Mladá Boleslav porazila Zlín a přiblížila se mu v tabulce na bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Broš 1 : 0
22. Veselý 1 : 1
24. Bárta 2 : 1
26. Žižka 2 : 2
28. Ovčačík 3 : 2
32. Klimenta 4 : 2
52. Říčka 4 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 40. kole Tipsport extraligy doma Zlín 4:3 a v tabulce se dotáhli se na svého soupeře na rozdíl jediného bodu. Gól a dvě nahrávky si připsal boleslavský obránce Ctirad Ovčačík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský útočník Michal Bárta (vlevo) slaví s kapitánem týmu Davidem Výborným gól proti Zlínu.

Článek

V obraně Středočechů poprvé nastoupil bek Holub, který přišel na hostování do konce sezony z poslední Slavie a hned v úvodu čelil se svými novými spoluhráči zlínské přesilovce. Při trestu Ovčačíka se však domácí zdatně ubránili, uhlídali hlavně nebezpečného Lešku.

Postupem minut Boleslav zvyšovala tempo, v polovině třetiny jí k tomu pomohla i přesilovka. Mikulík s Výborným sice početní výhodu nevyužili, ale tlak domácí sílil. Další velké šance měli Bárta s Musilem, až nápor vyvrcholil gólem Broše v 18. minutě. Centr první boleslavské formace prokličkoval středem a individuální akci zakončil úspěšně provedeným blafákem.

Pětigólovou druhou třetinu otevřel přesilovkovou brankou Veselý, který u tyče snadno doklepával puk po přihrávce Čajánka skrz brankoviště. Zlín poté dokázal vyrovnat i po dorážce Bárty, na níž Žižka navázal gólem z mezikruží na 2:2.

Ovčačík s Klimentou zařídil Boleslavi rozhodující náskok

Rozhodující náskok si domácí vypracovali dvěma přesilovkovými trefami v polovině zápasu. Nejprve Ovčačík propálil Kašíka tvrdou střelou od modré čáry pod horní tyč a po něm využil další početní výhodu i Klimenta, který ve 32. minutě napálil odražený kotouč od zadního mantinelu pohotově za přesouvajícího se brankáře Zlína.

Hosté v závěru třetiny zvýšili aktivitu, ale pár vteřin před koncem mohl z brejku znovu udeřit Klimenta, po jehož střele puk cinknul o tyč. Stejný hráč na začátku třetí třetiny připravil gólovou pozici Látalovi, ale Kašík stihl sklapnout betony k sobě.

Uklidňující pátý gól nedokázal vstřelit ani v 46. minutě při přečíslení Lenc a po polovině třetí třetiny hosté zdramatizovali závěr. Říčka dostal hodně času na levém křídle, srovnal si puk a přesnou trefou do horního růžku snížil na 3:4. Zlín v závěru vyvinul nápor, ale pár vteřin před vypršením základní hrací doby Ondráček minul odkrytou bránu a odmítl prodloužení.

40. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 4:3 (1:0, 3:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Broš (Klimenta, Ovčačík), 24. Bárta (Mikulík), 28. Ovčačík (Látal, Broš), 32. Klimenta (Robar, Ovčačík) - 22. O. Veselý (Čajánek, Žižka), 26. Žižka (Leška), 52. Říčka (Urbanec, Holík). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 3410.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - M. Hruška, Ovčačík, Trončinský, Kočí, Robar, Holub, Trška - Látal, Broš, Klimenta - Mikulík, D. Výborný, Bárta - Volf, Kašpařík, Pacovský - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, Matějíček, Žižka, Kotvan, Urbanec - Okál, Leška, Köhler - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Říčka - Kubiš, Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články