Hlavní obsah

Slavia - Pardubice 1:6Pardubice vyhrály na Slavii, Pražany porazily i počtvrté

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Zohorna 0 : 1
25. Tybor 0 : 2
26. Novák 1 : 2
31. Marcinko 1 : 3
38. Nahodil 1 : 4
51. Tybor 1 : 5
57. Zohorna 1 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli ve 42. kole extraligy na ledě Slavie 6:1 a i počtvrté v sezoně proti Pražanům naplno bodovali. Svěřenci trenéra Miloše Říhy si tříbodový zisk odvezli z O2 areny znovu po dvou týdnech, před kterými zvítězili v dohrávce 16. dějství stejným výsledkem. Navíc jim jako tehdy k tomu pomohly i tři využité přesilovky. Poslední Slavia nenavázala na výhry nad Olomoucí a v Liberci a připsala si desátou prohru z posledních dvanácti zápasů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický útočník Jan Starý (vpravo) slaví se spoluhráčem Tomášem Marcinkem gól.

Článek

Před utkáním dostali dva slávisté pamětní dresy. Obránce Pavel Kolařík na něm jako památku na dnešní jubilejní zápas v domácí nejvyšší soutěži číslo 1000 a Tomáš Vlasák dostal trikot s cifrou 800. Slavia nastoupil už s nejproduktivnějším hráčem Bednářem, který vynechal kvůli nemoci tři zápasy, ale chyběl jí nově zraněný útočník Divíšek.

Jako první zahrozil domácí Vas, na druhé straně střílel Špaček. Větší šance ale chyběly. V deváté minutě se dostali do vedení hosté, když Sýkorův pokus z pravého kruhu tečoval před Furchem Zohorna. Slavia se pak ubránila při Novákově vyloučení a v 18. minutě byla blízko vyrovnání. Poletín ale zblízka z dorážky ani nadvakrát Kristana neprostřelil. Pak měl ještě možnost Holec, na druhé straně nadělal Furchovi problémy Starý.

Do druhé dějství vstoupili Východočeši náporem a ve 25. minutě zvýšili vedení. Po rychlém protiútoku napřáhl za levým kruhem Tybor a trefil přesně pravý horní roh Furchovy branky. Slavia rychle snížila, když po 46 vteřinách zamířil od modré čáry k pravé tyči Novák.

V polovině utkání ale při Kolářově trestu opět slavili hosté. Čáslava zpoza branky nabil Marcinkovi, který zblízka nedal slávistickému gólmanovi šanci. Ve 38. minutě hosté při Šenkeříkově trestu znovu udeřili. Po Radilově přihrávce zakončoval Nahodil do odkryté branky.

Slavii nepomohly ke zdramatizování vývoje utkání ani první dvě přesilovky. Naopak Svoboda, který do závěrečného dějství nahradil Furcha, inkasoval také v oslabení. Při Růžičkově trestu ještě odolal, ale při Vlasákově pobytu na trestné lavici v 51. minutě už zakončil kombinaci Tybor a připsal si druhou trefu v zápase. Necelé čtyři minuty před koncem ještě po Šenkeříkově chybě dovršil výsledek rovněž svou druhou trefou v utkání Zohorna.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 26. J. Novák (Bednář, Sklenář) - 9. T. Zohorna (P. Sýkora, Gregorc), 25. Tybor (Radil, Kristan), 31. Marcinko (Čáslava, T. Zohorna), 38. Nahodil (Radil, Tybor), 51. Tybor (Nahodil, Radil), 57. T. Zohorna. Rozhodčí: Horák, Hradil - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:3. Diváci: 3432.
Slavia: Furch (41. A. Svoboda) - Kolařík, Šenkeřík, J. Novák, Krejčí, A. Růžička, Beňovič, od 41. navíc König - Bednář, Vlasák, Sklenář - Holec, Vas, Kolář - Stránský, J. Doležal, Poletín - Andres, M. Čermák, J. Veselý. Trenéři: Gregor a J. Beránek.
Pardubice: Kristan - Gregorc, Čáslava, Benák, Havlík, Píša, Ščotka, Zdráhal, Korím - P. Sýkora, Marcinko, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Starý, Kaut, Cetkovský - Půhoný, M. Špaček, Gašparovič. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Reklama

Související témata: