Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 4:3Vítkovice v derby přemohly suverénního lídra extraligy Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Nosek 0 : 1
10. Burger 1 : 1
13. Orsava 1 : 2
35. Olesz 2 : 2
42. Svačina 3 : 2
48. Nosek 3 : 3
56. Kucsera 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili ve 43. kole Tipsport extraligy Třinec 4:3. Ocelářské derby před vyprodaným hledištěm rozhodl čtyři minuty před koncem Lukáš Kucsera a připravil tak vedoucímu celku extraligy teprve druhou porážku z posledních sedmnácti kol. Tři ze čtyř branek daly Vítkovice z přesilovek a zaznamenaly třetí výhru po sobě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický Rostislav Olesz se raduje z gólu proti Třinci.

Článek

Třinec v duchu tradice posledních zápasů začal i v Ostravě velmi aktivně a vysunutý forčekink mu první vyloženou šanci přinesl již ve čtvrté minutě, ale proti Orsavově pokusu se vyznamenal Dolejš. Hosté toho dlouho nelitovali. Vítkovická defenzíva v osmé minutě lajdácky odvrátila kotouč od vlastní branky, Nosek se ho zmocnil a zápěstím z mezikruží trefil pravý horní růžek.

Domácí ale před vyprodaným stadiónem hbitě dohnali manko. Němcovu střelu v přesilové hře Hrubec betonem vyrazil před sebe přímo k Burgrovi, který z voleje nezaváhal. Ani nerozhodný stav netrval dlouho. Vítkovice si znovu nadrobily ležérností ve vlastním obranném pásmu: zbytečnou Vandasovu zadovku vypíchl za brankou Kreps, rychle puk posunul na Orsavu. který zblízka pohodlně skóroval.

Po svižném startu však hra oboustranně upadla do průměru a v druhé části pokryl vítkovický led jen stín suverénního lídra soutěže. Třinec se proměnil v neškodnou šelmu, na Dolejše v druhé dvacetiminutovce vyslal pouze tři rány, ale o to kompaktnější byl vzadu. Vítkovice jeho obranu prolomily až v další početní výhodě, při níž ještě jeden z bránících Ocelářů ztratil hůl: Štenclovu ránu těsně před Hrubcem tečoval Olesz.

Kucsera zařídil výhru Vítkovic

Domácí zůstali při chuti, kterou přiživovaly další třinecké fauly. Z páté přesilovky v řadě se dokonce poprvé dostaly do vedení, když Romanovu střelu doklepl do prázdné branky Svačina. Ten měl další příležitost i o chvíli poté, ale z úhlu minul odkrytou branku. Třinec čekal na svou první přesilovou hru v utkání až do 47. minuty a hned znamenala vyrovnání. Za Dolejše propadlo Noskovo nahození od modré čáry.

Když duel směřoval do prodloužení, vyšla parádní křížná kombinace čtvrtému vítkovickému útoku a Kucsera střelou bez přípravy z levého křídla rozhodl o výhře Vítkovic. Připravit je o ni mohl ještě Linhart, ale jeho střelu Dolejš zlikvidoval. Už 163 vteřin před koncem sáhli hosté k power play, ovšem další šanci už si nevytvořili a Vítkovičtí podruhé v sezóně získaly třinecký skalp.

43. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 10. Burger (E. Němec, Čerešňák), 35. Olesz (Štencel, M. Hlinka), 42. Svačina (Roman, Huna), 56. Kucsera (Vandas, Húževka) - 8. Nosek, 13. Orsava (Kreps), 48. Nosek (Adamský, M. Doudera). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:7. Využití: 3:1. Diváci: 10 004 (vyprodáno).
Vítkovice: Dolejš - Kovář, Kudělka, Zíb, Dlapa, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor - J. Káňa I, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Klesla, Galvas, Linhart, Nosek, M. Doudera - Rákos, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - M. Růžička, Plíhal, Matuš - Chmielewski, Ciencala, Sztefek. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: