Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 3:1Litvínov ukončil vítěznou sérii Boleslavi, i díky gólům Lukeše

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Lukeš 1 : 0
25. Lukeš 2 : 0
29. Ručinský 3 : 0
50. Trška 3 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili ve 43. kole extraligy Mladou Boleslav 3:1 a ukončili tak sérii čtyř výher soupeře. Dvěma góly se na úspěchu Severočechů podílel František Lukeš. Litvínov tak využil zaváhání Třince a snížil náskok Ocelářů v čele soutěže na jedenáct bodů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovští hráči Tomáš Frolo, Jiří Šlégr a Martin Ručinský se radují z gólu.

Článek

První příležitost utkání měl hostující Jarůšek, zblízka na Francouze ale nevyzrál. Další šanci si boleslavští připravili v 6. minutě, Hyka nebezpečně vypálil, domácí brankář jeho pokus vyrazil betonem. Na druhé straně střelou švihem prověřil Růžičku nejproduktivnější hráč soutěže Hübl, hostující brankář výtečně zakročil lapačkou.

Poté trefil Hanzl z pravého křídla boční síť a následně ve své druhé šanci nevyzrál na Růžičku, který se štěstím vyrazil puk ramenem. V 14. minutě se domácí ujali vedení. Kubát nahodil puk od modré čáry a Lukeš ho tečoval mimo Růžičkův dosah. Srovnat skóre mohl Hyka, který se individuálně prosadil přes Pavlíka, poté však ztroskotal na výborném domácím brankáři.

Severočeši zvýšili náskok v 25. minutě, kdy se po Jánského přihrávce trefil střelou mezi betony Lukeš a připsal si druhou trefu v zápase. Poté se proti Gulově tvrdém pokusu od modré vrhl Růžička po hlavě a puk vyhlavičkoval. V 29. minutě vystihl Petružálek rozehrávku hostí, obešel obránce, přihrál Ručinskému a ten bez problémů skóroval.

Mladoboleslavští bušili do litvínovské tvrze, ale ta odolávala díky výborné defenzivní práci všech hráčů včetně brankáře. V 42. minutě si udělal útočný výlet Chaloupka, nejprve se snažil rychle zakončit zpoza branky, poté se k němu puk odrazil znovu, ale i druhou šanci Růžička zneškodnil.

Hostům se podařilo snížit v 50. minutě, kdy Trška střelou švihem překvapil Francouze, kterému puk propadl pod lapačkou. Závěr utkání si domácí pohlídali a Lukeš byl navíc blízko třetí vstřelené brance. Nabídnutou šanci ale nevyužil.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Lukeš (Kubát, Hübl), 25. Lukeš (Jánský, Pavlík), 29. Ručinský (Petružálek) - 50. Trška. Rozhodčí: Šindler, Úlehla - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 4671.
Litvínov: Francouz - Gula, Kubát, Pavlík, Pavelka, Štindl, Chaloupka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - M. Hruška, Ovčačík, Stříteský, Kočí, Holub, Robar, Trška - M. Látal, Broš, Pabiška - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, Volf - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice