Hlavní obsah

Olomouc - Brno 3:6Kometa i počtvrté porazila Olomouc, která padla posedmé v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Herman 1 : 0
11. Koreis 1 : 1
25. Hruška 1 : 2
27. Burian 1 : 3
34. Herman 2 : 3
37. Ostřížek 2 : 4
49. Čermák 2 : 5
52. Vondráček 2 : 6
56. Knotek 3 : 6
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Komety Brno porazili ve 43. kole extraligy Olomouc 6:3 a připravili tak domácím sedmou porážku za sebou. Kometa rozhodla duel ve druhé třetině a zvládla tak i čtvrtý vzájemný zápas v sezóně.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Michal Kempný (vpravo) z Brna a brankář Komety Marek Čiliak po utkání v Olomouci.

Článek

Kohouti přitom výborně začali. Hned na začátku byl vyloučen Ton, Herman projel středem, vyměnil si puk s Rachůnkem a překonal Čiliaka. Vstřelený gól domácí povzbudil a tlačili se do útoku, Kometa se k ohrožení Vošvrdy dostala až v 5. minutě. Tečovanou ránu Dočekala vyrazil olomoucký gólman maskou.

Při další akci chyboval Škůrek a po blafáku Tona požádali rozhodčí o pomoc kolegu o videa. Gól však nepadl. V 11. minutě už ale hosté srovnali. Koreis sebral chybné Vošvrdovo vyhození a z úhlu se trefil do odkryté branky. O pět minut později hrála Olomouc přesilovku a po ráně Marosze chybělo Skrbkovi jen málo, aby dorazil volný puk do branky.

Druhou třetinu začalo lépe Brno. Kolotoč první formace zakončil bekhendovou kličkou Hruška a hosté vedli. Navíc vzápětí projel Burian obranou domácích a skóroval potřetí.

Trenéři Mory si vzali oddechový čas a ve 34. minutě Hanáci snížili. Druhá pětka zatlačila brněnskou obranu, Houdek vypálil rychle tahem, Čiliak jen vyrazil a Herman se v utkání radoval podruhé. Za chvíli ale hosté opět vedli o dvě branky. Vošvrda sice vyrazil střelu Dočekala, ale puk mířil do branky, kam ho dorazil Ostřížek.

Třetí část začala kontrem první formace Brna a horní tyčkou, kterou trefil Hruška. Ve 44. se málem prosadil druhý útok Mory. Herman našel rozjetého Rachůnka, který pálil rovnou z přihrávky a Čiliak maskou vyrazil nad branku. Ve 49. minutě skórovalo Brno v přesilovce. Dočekal našel před brankou Čermáka a ten trefil puk ze vzduchu - 2:5. Šanci na snížení následně promarnil Knotek a z protiútoku zvýšil na 6:2 pro hosty Vondráček. Čtyři minuty před koncem se trefili i domácí. Po akci Srkbka dotlačil puk za Čiliaka Knotek.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Kometa Brno 3:6 (1:1, 1:3, 1:2)
Branky a nahrávka: 1. Herman (T. Rachůnek), 34. Herman (Houdek, Skrbek), 56. J. Knotek (Skrbek, Cibák) - 11. Koreis, 25. J. Hruška (Ton, Honejsek), 27. Burian (Ptáček, Kempný), 37. Ostřížek (Dočekal), 49. L. Čermák (Dočekal, J. Káňa II), 52. Vondráček (Burian). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Škůrek, Vyrůbalík, Staněk, Jaroměřský - Rác, Marosz, Jergl - T. Rachůnek, Herman, Laš - Zuzin, J. Knotek, Cibák - Buc, Diviš, Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, J. Hruška, Honejsek - Vondráček, Koreis, Burian - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec