Hlavní obsah

Třinec - Liberec 2:1Třinec se štěstím díky gólům Polanského zdolal Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Polanský 1 : 0
47. Šimek 1 : 1
59. Polanský 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince potvrdili v nedělním utkání 44. kola Tipsport extraligy s Libercem roli vysokého favorita, ale jedenáctý tým tabulky porazili jen s velkým štěstím 2:1. Oba góly Ocelářů vstřelil Jiří Polanský, ten druhý a vítězný rovnou minutu před koncem řádné hrací doby.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jiří Polanský (vpravo) slaví gól.

Článek

Severočeši při premiéře staronového trenéra Filipa Pešána, který vedl tým po odstoupení Rostislava Čady ze zdravotních důvodů už v pátek se Zlínem dočasně spolu s Milanem Černým, nebyli v utkání horší. Favorita na střely předčili dokonce 29:18, ale velkou oporou domácích byl brankář Šimon Hrubec. Liberec pošesté za sebou nebodoval a nedal víc než gól.

Třinec první část odehrál ospale a jakoby v úsporném režimu. Bez pohybu a tvrdosti i svého pověstného tahu na branku. Liberec měl v úvodní desetiminutovce navrch, ale promarnil dvě přesilovky, a nakonec kapituloval z první větší příležitosti domácích. Hosté si ve středním pásmu po návratu z trestné lavice špatně obsadili Polanského, jehož kličku po sólu od modré čáry sice Lašák vystihl, ale domácí útočník puk ještě z ostrého úhlu na druhý pokus z otočky poslal do sítě.

Jedna z pouhých tří střel na libereckou bránu v prvním dějství Ocelářům stačila k vedení. Hosté je trojnásobně přestříleli, ale opravdových šancí měli také poskrovnu. Teprve v 19. minutě to před Hrubcem po nepřehledném závaru hořelo, ale neujala se ani jedna ze tří dorážek Filippiho a Bulíka.

Polanský rozhodl v samotném závěru

Severočeši ve svém troufalém výkonu pokračovali i ve druhé třetině. Jejich napadání slavilo úspěch, Třinec měl značné potíže s kombinací i zakládáním útoků. Víc klidu do domácích řad mohla vnést minutová přesilovka pět na tři, ale Klesla z mezikruží třikrát minul bránu. Favorita tak musel držet nad vodou gólman Hrubec. Filippimu nejprve v 30. minutě před ním při blafákovém manévru uskočil puk, ve 40. minutě však Hrubec perfektně zneškodnil sólový únik Vampoly.

Ani Hrubec ale liberecký tlak neeliminoval - teprve z pětadvacáté rány ho v přesilovce prostřelil od modré čáry Šimek. Severočeši neměli dost a dále se hrnuli dopředu. Obrat měl na holi Vlaský, ale sám před brankou opřel svoji ránu jen o zadní mantinel a záhy po něm se švihem neprosadil ani Jelínek.

K Třinci se však v závěru přiklonilo velké štěstí. Minutu před koncem zamkl soupeře do útočného pásma a sérii několika křížných přihrávek nejprve Doudera po ledě minul bránu, ale Polanský odražený puk zvedl pod břevno. Opaření hosté se v závěru už na nic nezmohli.

44. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Polanský (Kreps), 59. Polanský (M. Doudera, Dravecký) - 47. Šimek (Radivojevič, Vampola). Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hrubec - Hrabal, Klesla, Galvas, Linhart, Nosek, M. Doudera, Trončinský - Rákos, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Marek Růžička, Plíhal, Matuš - Franek, Ciencala, Chmielewski. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Gřegořek, Derner, Vitásek, Voráček, Kajínek - Balaštík, Vampola, Radivojevič - Valský, Filippi, Bulík - Bakoš, P. Jelínek, Krenželok - Hrníčko, T. Urban. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: