Hlavní obsah

Armstrong má další potíže. Autonehodu nezpůsobila jeho přítelkyně, ale bývalý cyklista

Bývalý americký profesionální cyklista Lance Armstrong, který kvůli dopingovému skandálu nesmí doživotně závodit, čelí v USA kvůli autonehodě novým potížím s úřady. Původně se ke kolizi v coloradském lyžařském středisku Aspen přiznala jeho přítelkyně, policie ale zjistila, že za volantem seděl Armstrong, napsala v noci na dnešek agentura Reuters.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Bývalý americký cyklista Lance Armstrong

Článek

Nehoda, při které byla poničena dvě zaparkovaná vozidla, se odehrála na konci loňského prosince. Armstrong, který případ zatím nekomentoval, se tehdy v Aspenu spolu se svou přítelkyní Annou Hansenovou účastnil benefiční akce.

Incidentu si bezprostředně všiml jistý svědek, který vše nahlásil policii, neboť Armstrongův vůz i přes srážku odjel. Krátce poté se ale k poničeným vozům dostavila Hansenová s omluvou a příslibem, že škodu uhradí. Na místě na sebe také zanechala kontakt. Policie poté pár přijela vyslechnout.

Partnerka se policii doznala

Hansenová vypověděla, že "Lance trochu pil", proto řídila, ale že na náledí ztratila nad autem kontrolu. Policie se však tato verze nezdála a během pátrání od personálu hotelu, odkud dvojice odjížděla, zjistila, že řídil Armstrong.

Hansenová, která se následně doznala, že vůz neřídila a že lhala kvůli tomu, aby se incident nedostal na veřejnost, se problémům s úřady vyhne. Armstronga si policie předvolala kvůli tomu, že od nehody odjel a že nepřizpůsobil rychlost jízdy podmínkám na silnici.

Armstrong se předloni oficiálně přiznal k tomu, že si během kariéry pomáhal systematickým dopingem. Již předtím kvůli tomu přišel o většinu titulů včetně sedmi vítězství na Tour de France a dostal doživotní zákaz startů.

Reklama