Hlavní obsah

Rychlá noha zaklekla do bloků a vyráží na trať

Svobodně se nadechnout, poznat ten pocit, který zažíváte při nejpřirozenějším pohybu. Tedy běhání. Povstat z kancelářských židlí, odhodit cigarety, přemoci lenost. Už ne, že až jednou... Ale dnes, teď! Všichni stojíme na začátku. První díl běžeckého seriálu Fast Foot startuje, vybíháme na trať, život se mění.

Jak se dostat do formy na půlmaraton za 4 měsíceVideo: Stream.cz

 
Článek

„Je to potomek prvoků, který došel z Afriky až do Evropy, aby vyhnal neandrtálce a spářil se se ženami. Tento dokonalý exemplář se nazývá Jakub Bína." Magický hlas z hůry, který ukáže směr.

Osobní trenér Jakub Bína vás provede všemi díly běžeckého seriálu. On bude tím, který bude učit, dávat rady, vést vás běžeckou abecedou. Každý týden nový díl. Jak vybírat boty, oblečení, co je dobré, co není.

Až vše absorbujete, zažijete svobodný pohyb po souši.

Čtyři "nešťastníci" se postupně změní.

Naposledy poznal tréninkový maratón moderátor Kazma, který se v podstatě přemístil od barových radovánek k běžeckému štěstí, jež bylo vykoupeno potem a bolestí. Ale nevzdal se. Na konci zaťal pěst, dokázal uběhnout půlmaratón.

Teď jsou na startovní čáře další.

Běžecká víra se postupně přerodí v přirozený a nestrojený pohyb, který se ponese kilometry a kilometry do dáli. Zažijete pocit štěstí, osvobození. Buňky v těle vám budou děkovat za každý krok. Za každé probuzení, které bude za rozbřesku doprovázet kokrhání neodbytného kohouta. Obléknout, zmáčknout stopky a vyrazit. Žádná nechuť, ale radost a veselí vás poženou vpřed, do dálky, do cíle.

Stop!

Jenže než tohle vše přijde, bude vás trénink asi patrně i trápit. Únava, bolest, déšť, mráz, možná puchýře. Plíce poznají, že mají i větší kapacitu. Hlava se bude prát s vůlí, která ale nakonec zvítězí.

Jak jinak. Nebo ne? Je to jen na vás!

FAST FOOT – ŠKOLA BĚHU vychází každou středu na www.stream.cz.

Reklama

Související témata: