Hlavní obsah

Sparta - Brno 2:3Sparta proti Brnu prospala začátky třetin a přepustila Kometě třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Dočekal 0 : 1
22. Vondráček 0 : 2
41. Hruška 0 : 3
47. Klimek 1 : 3
50. Rolinek 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Kometě v jejím domácím prostředí sice v této sezóně nasázeli hokejisté Sparty v obou zápasech osm branek, v Holešovicích ale znovu vyšli naprázdno. Pražané v přímém souboji o třetí místo podlehli Brnu v rámci 45. extraligového kola 2:3, když zaspali úvod všech třetin, za což byli pokaždé gólově potrestáni. Už poosmé v řadě tak platí, že vzájemné zápasy těchto týmů končí triumfem hostů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hokejisté Brna slaví gól na ledě Sparty. Zleva Jakub Koreis, Tomáš Vondráček a Martin Dočekal.

Článek
Fotogalerie

Bezprostředně před úvodním buly proběhl ceremoniál věnovaný Jaroslavu Hlinkovi, jenž se před reprezentační přestávkou stal s 585 body nejproduktivnějším hráčem sparťanské historie. Jenže hosté na slavnostní atmosféru nebrali žádný ohled. Gólmana Jaroslava Januse, jenž do Sparty zamířil na konci ledna na hostování z bratislavského Slovanu a dnes si připsal premiérový start v novém působišti, překonal už po 88 vteřinách z ostrého úhlu Dočekal.

Domácí mohli srovnat v samém závěru první třetiny, kdy byl Klimek faulován Mrázkem, a rozhodčí nařídili trestné střílení. Sparťanský forvard v něm ale Čiliakovu branku minul. A stejně jako se Holešovickým nepovedl vstup do první třetiny, nezvládli ani ten do prostřední části hry. Vondráček si povyjel zpoza branky, bleskovým zakončením překvapil Januse a zvýšil na 2:0.

Spartu pak mohla nastartovat minutu a 46 vteřin dlouhá dvojnásobná přesilovka, jenže sehrála ji prachbídně a Brňané se v poklidu ubránili. V následném oslabení unikl Hlinka, dojíždějící bek Kuboš mu ale na poslední chvíli kotouč vypíchl. A pak měli hosté i štěstí, když Kumstátův pokus skončil na horní tyčce.

Drtivý tlak Sparty na vyrovnání nestačil

Těsně před polovinou zápasu měli Pražané další více než minutu a půl dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Tentokrát ji už sehráli líp, ale protože Rolinka, na kterého zívala odkrytá branka, vychytal Čiliak, skóre se opět neměnilo. Tlak domácích sílil, Kometa ale hrála na hranici sebeobětování, a tak přežila i tutovky Buchteleho, Kumstáta a Pecha.

A pak opět přišlo sparťanské podřimování na začátku třetiny. Kempný místo očekávané střely vylepšil pozici pro Jana Hrušku, jenž se trefil nad Janusovu lapačku a přidal třetí zásah. Jenže Jandaćova parta dokázala zabrat. Klimek nejprve při mele před brankářem Čiliakem přesilovkovou trefou snížil a za necelé čtyři minuty už vedlo Brno jen o gól, když se v oslabení prosadil Rolinek.

Domácí najednou byli v laufu a Kometa se musela jen bránit. Při obrovských šancích Pecha s Hlinkou ji výtečnými zákroky zachránil Čiliak, Vondrka si pak brněnského gólmana položil k ledu, následně ale minul. V 58. minutě už byl Čiliak překonán, jenže sudí gól kvůli postavení Ďalogy v brankovišti správně neuznali. Na posledních 80 vteřin základní hrací doby zkusila Sparta hru v šesti hráčích v poli, Brno ale těsný náskok udrželo a připsalo si třetí výhru za sebou.

45. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 47. Klimek (Pilař), 50. Rolinek (Kumstát, Polášek) - 2. Dočekal, 22. Vondráček (Koreis), 41. J. Hruška (Kempný). Rozhodčí: Pešina, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7729.
Sparta: Janus - Pilař, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Piskáček, Barinka - Přibyl, J. Hlinka, Klimek - Sabolič, Buchtele, Vondrka - Kumstát, Pech, Rolinek - M. Procházka, Volek, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.
Brno: Čiliak - Kováčik, Kempný, Ptáček, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, J. Hruška, Honejsek - Vondráček, Koreis, Dočekal - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - P. Mrázek, V. Němec, Ostřížek. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec