Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 5:1Liberec zabral po šesti prohrách, poprvé v sezóně zdolal Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Bulíř 1 : 0
11. Jelínek 2 : 0
17. Bulík 3 : 0
46. Patera 3 : 1
50. Plutnar 4 : 1
57. Šimek 5 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 45. kole hokejové Tipsport extraligy na svém ledě Olomouc 5:1 a ukončili tak sérii šesti proher za sebou. Naopak pro Moravany to byla již devátá porážka v řadě. Základ k prvnímu bodovému zisku ve vzájemném zápase s Olomoucí v této sezóně položili Severočeši již v první třetině, kterou ovládli rozdílem tří branek. Bílí Tygři se tak na jedenácté pozici drží o šest bodů za desátou Mladou Boleslaví.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí útočníci Petr Jelínek (vlevo) a Jaroslav Balaštík se radují z gólu proti Olomouci. Vpravo je obránce Kohoutů Martin Vyrůbalík.

Článek

Utkání začalo opatrně z obou stran, přesto to byli domácí, kteří měli mírnou převahu. Tu přetavil ve vedoucí gól Bulíř, kterému dobře nabil Vampola. V polovině první třetiny měli Liberečtí možnost přesilové hry a dokázali ji využít. Jelínek našel skulinu mezi Vošvrdovými betony a poslal domácí do dvougólového vedení. Také hosté si zahráli početní výhodu, Lašák byl ale bez práce. Udeřili tak znovu Severočeši, když Gřegořkovu odraženou střelu uklidil za záda Vošvrdy Bulík.

Do druhé třetiny hosté vystřídali brankáře, když Vošvrdu nahradil Trvaj. Ten se hned blýsknul parádním zákrokem proti Valskému. I nadále diktovali tempo hry domácí Bílí Tygři. Olomoučtí se osmělili až v přesilovce, kdy nebezpečně střílel Marosz. Na druhé straně byl v dobré pozici Výtisk, branku ale těsně minul. V následné přesilové hře orazítkoval tyč liberecký Radivojevič. Netrvalo dlouho a branková konstrukce za Trvajem zvonila znovu, tentokrát po střele Krenželoka.

Patera stav pouze korigoval

Ideální příležitost vrátit se zpět do zápasu dostali Moravané na konci druhé třetiny. Současně totiž byli vyloučeni domácí Vlach a Hrníčko a hosté tak měli k dispozici dvouminutovou přesilovku pěti proti třem. V té se ale blýsknul domácí brankář Lašák a Hanákům skórovat nedovolil.

Úvod třetího dějství poznamenaly časté fauly. Nejprve byl na pět minut a do konce utkání vyloučen hostující Majeský, poté však putovali na trestnou lavici v krátkém sledu za sebou tři liberečtí hráči. A Olomoučtí nabídnutou možnost využili, když po ukázkovém pasu Rachůnka snížil Patera. Vrátit domácím tříbrankové vedení mohl Vitásek, který jel sám na Trvaje, ten si s jeho zakončením poradil.

Prosadil se tak až v přesilovce tvrdou ranou obránce Plutnar, pro něhož to byl první extraligový gól v kariéře. Konečnou podobu výsledku dala branka libereckého beka Šimka.

45. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 5:1 (3:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Bulíř (Vampola, Radivojevič), 11. P. Jelínek (Filippi, Gřegořek), 17. Bulík (Gřegořek), 50. Plutnar (Filippi, Vampola), 57. Šimek (P. Jelínek) - 46. Patera (T. Rachůnek). Rozhodčí: Hribik, Hradil - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 9:8, navíc Majeský (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 3127.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Plutnar, Derner, Vitásek, Gřegořek, Kajínek - Bulíř, Vampola, Radivojevič - Valský, Filippi, Bakoš - Balaštík, P. Jelínek, Krenželok - Hrníčko, Bulík, J. Vlach. Trenéři: Pešán a M. Čermák.
Olomouc: Vošvrda (21. Trvaj) - Houdek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Majeský, Ondrušek, Rašner, Škůrek - Marosz, Patera, Buc - T. Rachůnek, Herman, Laš - Jergl, J. Knotek, Cibák - Rác, Zuzin, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: