Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 2:3Zlín porazil Pardubice, v závěru rozhodl Holík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Köhler 0 : 1
19. Marušák 0 : 2
23. Gregorc 1 : 2
44. P. Sýkora 2 : 2
59. Holík 2 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Zlína zvítězili ve 45. kole Tipsport extraligy na ledě Pardubic 3:2 a připsali si pátou výhru za sebou. Úřadující mistr si v první třetině vybudoval dvoubrankový náskok, který domácí postupně dorovnali. Rozhodnutí padlo až 78 vteřin před koncem, kdy se trefil Petr Holík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Holík (na snímku) rozhodl duel v Pardubicích.

Článek

Pardubice se proti rozjetému soupeři pokusily o úvodní nápor, který mohly završit v přesilové hře, ovšem Marcinko ani Sýkora z dobré pozice na Kašíka nevyzráli. Domácí gólman Kristan si první těžký zákrok připsal až po deseti minutách hry při střele Holíka, ale od té doby se hosté postupně osmělovali a byli v ofenzívě nebezpečnější, což vyjádřili i ve skóre.

Ve 14. minutě si na přihrávku mezi obránci počkal Köhler a po krátkém nájezdu prostřelil Kristana. V závěru třetiny se pardubický Tybor provinil vyhozením kotouče mimo led, navíc domácí lavička obdržela menší trest za nesportovní chování. A Zlín nabídnutou přesilovku pět na tři zužitkoval. Marušák se nejprve zastřeloval, ale pak od modré čáry napálil kotouč do horního rohu branky.

Holík trefil výhru Beranů

Po přestávce početní výhodu využili i Pardubičtí, když se Gregorcovo nahození odrazilo od hráče před brankou mimo Kašíkův dosah. Tahle branka utkání rozhodně prospěla, neboť domácí se od té chvíle ještě více tlačili dopředu. Zlínu se tak vytvářel prostor pro rychlé protiútoky. Po jednom takovém pálil těsně nad branku Žižka. Velkou šanci na vyrovnání poté promarnil Semorád, který netrefil kotouč, zatímco Kašík nestál na své pozici.

Srovnání skóre zařídil až na začátku třetí třetiny Sýkora, který zůstal zcela osamocený před zlínskou brankou. Dokonání obratu měl při přesilovce na hokejce Radil, ovšem Kašík se rychle přesunul a jeho střelu pod břevno vyrazil. Když už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, Zlín 78 vteřin před koncem třetí třetiny z nenápadné akce udeřil. Čajánek chytrou přihrávkou zpoza branky vybídl Holíka, který okamžitou střelou rozhodl o tříbodové výhře.

45. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - PSG Zlín 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 23. Gregorc (P. Sýkora), 44. P. Sýkora (Nahodil, Čutta) - 14. Köhler (Urbanec, Marušák), 19. Marušák (Kotvan, Leška), 59. P. Holík (Čajánek). Rozhodčí: Fraňo, Úlehla - Kis, Lučan. Vyloučení: 6:7, navíc Marcinko (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7503.
Pardubice: Kristan - Gregorc, Čáslava, Čutta, Benák, Havlík, Píša, Ščotka, Korím - P. Sýkora, Marcinko, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Starý, Kaut, Semorád - Voženílek, M. Špaček, Gašparovič. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
Zlín: Kašík - Urbanec, Marušák, Žižka, Matějíček, Řezníček, Kotvan - Okál, Leška, Kubiš - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Šťastný, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: