Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 0:3Karlovy Vary podlehly Boleslavi a pošesté v řadě prohrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Stříteský 0 : 1
49. Jarůšek 0 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 45. kole Tipsport extraligy na ledě předposledních Karlových Varů 3:0 a po šesté výhře z posledních sedmi zápasů si drží na desáté pozici šestibodový náskok před jedenáctým Libercem. Energie před nejnižší návštěvou této sezóny extraligy 1902 diváků naopak pošesté za sebou nebodovala a na desítku pro play off ztrácí už 13 bodů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Mladoboleslavský útočník Martin Látal (vlevo) překonává karlovarského brankáře Tomáše Závorku.

Článek

O branky vítězů se postarali Martin Látal, Matěj Stříteský a Richard Jarůšek, gólman Martin Růžička udržel poprvé v sezóně čisté konto. Karlovy Vary na domácím ledě poprvé představily útočné posily Zdeňka Bahenského ze Sparty a Martina Barteka z Liberce, ale opět se jim v ofenzívě nedařilo a na branku soupeře vyslaly jen 15 střel.

Úvodní část patřila hostům. Ve třetí minutě nejdříve Látal neuspěl před odkrytou brankou, ale o minutu později už otevřel skóre. V přesilovce se ocitl po kombinaci sám před Závorkou a bekhendem poslal puk k levé tyči. Další příležitosti měli opět Látal, Jarůšek a Lenc.

I ve druhé třetině pokračovala převaha Mladé Boleslavi. Ve 23. minutě zabránil Klimentovi ve vstřelení druhé branky Redlihs jen za cenu faulu. O několik vteřin později pykali domácí i za příliš mnoho hráčů na ledě a Bruslařskému klubu se naskytla příležitost hrát 82 vteřin přesilovku pět na tři. Těsně před jejím skončením prostřelil Závorku bombou od modré čáry Stříteský.

Jarůšek zpečetil výhru Boleslavi

Ani tento gól neprobudil karlovarské hráče z letargie. Středočeši byli všude o krok dříve a domácí jejich výpady zastavovali jen za cenu častých faulů. Ve 36. minutě divákům v KV Aréně zatrnulo, když po nezaviněném pádu zůstal u zadního mantinelu ležet hostující Holub. Po krátkém ošetření však za potlesku diváků odjel na střídačku.

Kdo z domácích diváků čekal, že alespoň posledních dvacet minut Energie zapne na vyšší obrátky, mýlil se. Po náznaku šance Skuhravého, který střelou z mezikruží nepatrně prověřil vychladlého Růžičku, se otěží zápasu opět ujali hosté. Ve 49. minutě si zcela sám a nikým neatakovaný nabruslil před Závorku Jarůšek a přesnou střelou dal výsledku konečnou podobu.

45. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. M. Látal (Ovčačík, Klimenta), 24. Stříteský (Klimenta), 49. Jarůšek (D. Výborný, Bárta). Rozhodčí: Šír, Mikula - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:2. Diváci: 1902.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, T. Dvořák, Bičánek, Šmach, Redlihs, J. Tomeček - Bartek, Duda, Koblasa - D. Hruška, Balán, Vachovec - Bahenský, Skuhravý, R. Pšurný - V. Tomeček, Zadražil, Micka. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Ovčačík, Stříteský, Kočí, Robar, Holub, Trška, R. Čermák - M. Látal, Broš, Klimenta - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Pacovský, Musil, Lenc - Mikulík, Kašpařík. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín