Hlavní obsah

Plzeň - Brno 3:0Plzeň díky čistému kontu Machovského zdolala Kometu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Bližňák 1 : 0
33. J. Sýkora 2 : 0
56. Balej 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 47. kole Tipsport extraligy Kometu Brno 3:0 a ukončili třízápasovou sérii porážek. Domácí v každé z třetin jednou skórovali a i s pomocí druhého čistého konta gólmana Matěje Machovského v sezóně zvítězili. Vylepšili si pozici v boji o postup do předkola play off. Třetí Kometa neuspěla poprvé po čtyřech vítězstvích za sebou.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Plzeňští hokejisté slaví gól (ilustrační foto)

Článek

Domácí díky lepšímu pohybu dostali v úvodu Kometu pod tlak a v páté minutě si vynutili přesilovku pět na tři. Tu záhy zužitkoval tečí Mozíkovy střely Bližňák a Indiáni se dostali do vedení. Hráči Komety se směrem dopředu připomněli až po nebezpečném úniku Dočekala ve vlastním oslabení. Hostům pomohla dostat se do tempa dvojnásobná početní výhoda, Plzeň však 102 vteřin oslabení ubránila a naopak v 17. minutě po vyražené střele Baleje minul dorážkou odkrytou branku Tomáš Sýkora.

Druhou třetinu zahájili hosté aktivněji a ve 26. minutě během přesilové hry zachránil svůj tým od pohromy jen Machovský, který se stihl přesunout proti voleji Tona. Nápor Komety vrcholil v polovině utkání, ale domácí odolali a ve 32. minutě zahrozil ve vlastním oslabení tečí při přečíslení dva na jednoho Mozík. Za chvíli už domácí udeřili, když se po krásné individuální akci trefil pod horní tyčku Ján Sýkora. Vzápětí Čiliaka ještě vystrašil pokus Schleisse.

Na ledě před druhou přestávkou přibylo vyloučených, největší šanci si Dočekal vypracoval paradoxně ve vlastním oslabení, jeho průnik ovšem zastavil pozorný Machovský. Na začátku závěrečné třetiny hosté ve snaze zkorigovat nepříznivý výsledek více otevřeli hru. Domácí sice důsledně bránili, přesto se nevyvarovali chyb v defenzivě. Ve 42. minutě je podržel při střele Dočekala z bezprostřední blízkosti Machovský. O chvíli později dokonce Honejsek trefil po rychlé akci pravou tyč.

Další příležitosti už domácí Kometě nepovolili a v 56. minutě táhlou střelou přes obránce přidal třetí gól Balej. Závěr utkání sice ztížila domácím dvě vyloučení, ale obětavým výkonem neumožnili soupeři odvolat brankáře a oslavili první výhru po reprezentační přestávce.

47. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Bližňák (Mozík, Kadlec), 33. J. Sýkora (T. Sýkora, Pulpán), 56. Balej (Lev). Rozhodčí: Polák, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:7, navíc Honejsek (Brno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5035.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, D. Sklenička, Pulpán, Boháč - J. Sýkora, Simon, Johnson - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Balej, T. Sýkora, Lev - Hollweg, Přikryl, Kubalík. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.
Brno: Čiliak - Ptáček, Malec, Vágner, Hanzlík, Kuboš, Bilčík - Ton, J. Hruška, Honejsek - Vondráček, Koreis, Dočekal - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - P. Mrázek, V. Němec, Ostřížek. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Reklama

Související témata: