Hlavní obsah

Litvínov - Slavia 4:1Litvínov poosmé v řadě doma vyhrál, zdolal poslední Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Ručinský 1 : 0
22. Petružálek 2 : 0
32. Martynek 3 : 0
40. Pavelka 4 : 0
56. Čermák (trestné střílení) 4 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté druhého Litvínova porazili ve 47. kole Tipsport extraligy poslední Slavii 4:1 a přiblížili se vedoucímu Třinci na rozdíl 11 bodů. Verva vyhrála na vlastním ledě poosmé za sebou. Pražané naopak pošesté v řadě nebodovali a na únik baráži o udržení už mají manko 17 bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovská opora, útočník Martin Ručinský.

Článek

První příležitost měl ve třetí minutě nejproduktivnější hráč soutěže Hübl, ale na hostujícího brankáře Svobodu nevyzrál. Poté hrál Litvínov dvě početní výhody po sobě. První ještě využít nedokázal, ale při Tomicově vyloučení se po kombinaci prosadil Ručinský, jehož ideálně uvolnil Hübl. I nadále hrálo na jednu branku a Svoboda měl chvílemi plné ruce práce. Slávisté ohrozili Francouze až v 16. minutě, kdy vypálil Šenkeřík a dorážel Vas.

Po 70 vteřinách druhého dějství Verva zvýšila. Ručinský předložil puk Petružálkovi, který si sjel před branku a pohotově zavěsil. Hosté se připomněli v početní výhodě, kdy dvakrát ohrozil Francouze střelou od modré čáry Šenkeřík. První rána šla vysoko nad branku a druhá vedle tyčky. V 32. minutě nabral Gerhát rychlost ve středním pásmu a vyslal na Svobodu bekhendovou střelu, kterou slávistický brankář vyrazil pouze před sebe a Martynek puk pohotově dorazil do sítě.

V závěru druhé části všem přítomným zatrnulo. Svoboda byl v čase 38:28 v brankovišti nešťastně zasažen bruslí do zápěstí. Slávistický brankář dojel ke střídačce a poté na malý okamžik i ztratil vědomí. Lékaři obou týmů rychle zasáhli a Svobodu ošetřili. Nakonec se ukázalo, že má hlubokou tržnou ránu na zápěstí, ale jinak je v pořádku.

Čermák překazil Francouzovi čisté konto

Kvůli krvi na ledě se zbytek druhé třetiny dohrával až po pauze. Do branky Slavie se postavil Furch, který vteřinu před koncem dohrávané druhé části inkasoval. Nahozením od mantinelu jej překvapil obránce Pavelka.

Závěrečné dějství příliš vzruchu nepřineslo, jen hosté pokazili v závěru Francouzovi čisté konto. V 56. minutě ujel Čermák v oslabení, Pavlík ho zastavil nedovoleně a z trestného střílení se slávistický útočník rychlou střelou na lapačku nemýlil.

47. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Ručinský (Hübl, Jánský), 22. Petružálek (Ručinský, Pavlík), 32. Martynek (Gerhát), 40. T. Pavelka (Gula) - 56. M. Čermák z trestného střílení. Rozhodčí: Fraňo, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 4837.
Litvínov: Francouz - Gula, T. Pavelka, Pavlík, Baránek, Štindl, Chaloupka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Šrámek, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Slavia: A. Svoboda (39. Furch) - Kolařík, Šenkeřík, Valach, Štich, Šulc, Beňovič, A. Růžička - Vlasák, Kolář, Pletka - Stránský, Vas, Tomica - M. Čermák, Doležal, Poletín - Andres, J. Veselý. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Reklama