Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 3:1Olomouc v Ostravě neudržela náskok a prohrála pojedenácté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Laš 0 : 1
25. Huna 1 : 1
27. Olesz 2 : 1
48. Stehlík 3 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Vítkovičtí hokejisté porazili ve 47. kole Tipsport extraligy Olomouc 3:1 a téměř definitivně tím odsoudili nováčka k účasti ve skupině o udržení. Hanáci šli po sérii deseti proher v Ostravě sice do vedení, ale domácí během pěti minut skóre otočili ve svůj prospěch. Vítěznou trefu si připsal Rostislav Olesz. Olomouc je bez vítězství od 9. ledna, na vítkovickém ledě se v historii české extraligy nedočkala výhry ani na devátý pokus.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovičtí hokejisté vpředu zády Erik Němec, uprostřed Tomáš Svoboda a Jiří Burger slaví gól

Článek

Domácí neměli proti týmu s nejhorší aktuální formou snadné pořízení. Ruce jim mohl rozvázat rychlý gól, který však v šesté minutě sudí zřejmě neprávem odepřeli domácímu Hlinkovi. Trvaj před jeho dorážkou očividně neměl puk pod kontrolou a za sekání naopak odeslali na trestnou lavici vítkovického Olesze.

Při hře pět na pět měly Vítkovice značné potíže se silovým pojetím olomoucké hry, tvrdostí a důrazem. Víc prostoru se jim dostávalo pouze v přesilových hrách, ale trestuhodně promarnily skoro dvouminutovou přesilovku pět na tři. Na Trvaje přiletělo několik střel a největší práci měl s Hunovým švihem, který ale srazil vyrážečkou.

Od 22. minuty museli Ostravané likvidovat dokonce manko. Dlapa 'daroval' zpoza vlastní brány puk přímo na hůl hostujícího Hermana a Laš jeho neúspěšný pokus dopravil za Dolejšova záda. Domácí ale rychle kontrovali v přesilové hře a pohotovou dorážkou Huny z brankoviště. Jednu z mála defenzivních chyb Hanáků pak domácí využili k rychlému brejku a Olesz chytrým švihem obrátil skóre.

Stehlík zpečetil výhru Vítkovic

Úporná bitva byla plná tvrdých soubojů, ale skoupá na velké šance. Vítkovice si definitivně mohly vydechnout až dvanáct minut před koncem. V další početní výhodě nejprve spálil gólovou příležitost Hlinka, ale Stehlík pak umístěnou ranou tahem Trvaje už překonal.

Nováček na zvrat neměl. Knotek přesto mohl závěr alespoň zdramatizovat, ale sám před Dolejšem neměl přesnou mušku a druhý pokus mu vítkovický brankář zmařil. Olomouc v závěru ještě sáhla k power play, ale soupeř jí v ní nic důležitého nedovolil.

47. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Olomouc 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Huna (Zíb, Roman), 27. Olesz (Stehlík), 48. Stehlík (Svačina, Roman) - 22. Laš (Herman). Rozhodčí: Lacina, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Diváci: 5029.
Vítkovice: Dolejš - Kovář, Stehlík, Zíb, Dlapa, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.
Olomouc: Trvaj - Majeský, Staněk, Vyrůbalík, Jaroměřský, Škůrek, Ondrušek - Marosz, Patera, Cibák - Zuzin, Herman, Laš - T. Rachůnek, J. Knotek, Buc - Matai, Řípa, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama