Hlavní obsah

Brno - Karlovy Vary 3:1Brno si po vítězství nad Karlovými Vary upevnilo třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Bartek 0 : 1
16. Dočekal 1 : 1
33. Hruška 2 : 1
58. Hruška 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno zdolali ve 48. kole extraligy Energii Karlovy Vary 3:1 a při porážce Sparty v Liberci si upevnili třetí místo v tabulce. Karlovarští po dvou vítězstvích s plným bodovým ziskem vyšli naprázdno a ztratili naději na postup do překola play off. S výjimkou úvodní třetiny měli Brňané převahu, Energii uchránil od vyšší porážky brankář Závorka. Dvě branky Brna vstřelil Jan Hruška.

Článek

Do sestavy Komety se vrátili uzdravení útočníci Burian a Hynek Zohorna, návrat k osvědčenému složení řad však místo kombinační lehkosti přinesl spoustu nepřesností. Vázla kombinační souhra už při zakládání útočných akcí. Brňané měli největší problém přejít střední pásmo, které hosté pečlivě utěsnili. Hned po získání kotouče se snažili hokejisté Karlových Varů rychle přejít do protiútoku.

Tato taktika jim také pomohla k úvodnímu gólu. Po Balánově přesném pasu ujel po pravé straně Bartek a jeho střela po ledě proklouzla Čiliakovi do sítě. Jediný solidní hokejový záblesk nabídla Kometa v 16. minutě, kdy po akci Hynka Zohorny s Honejskem se podařilo Dočekalovi vyrovnat.

Zcela jiný obraz měla druhá třetina. Kometa zpřesnila hru, přidala na důrazu v osobních soubojích a důslednou nátlakovou hrou nepouštěla protivníka z jeho obranného pásma. Hlavní oporou Varů byl brankář Závorka, který chytil Koreisovi pokus o blafák a vzápětí zlikvidoval i sólový nájezd nejproduktivnějšího hráče Brna Tona.

Kometa se prosadila až ve 34. minutě, když se střela Jana Hrušky od tyče odrazila k Závorkovi a od něj se kotouč dokutálel za brankovou čáru. Hokej zpestřily i dvě boxerské vložky; na domácí straně se pustil kapitán Čermák nejdříve do souboje s Bahenským a o několik minut později si po rvačce Čermák - Balán vysloužili oba provinilci i desetiminutové tresty.

V poslední třetině Energie promarnila nabídku k vyrovnání, když ani jednu ze dvou přesilovek neproměnila. Brňané si naopak dvě minuty před koncem po gólu Jana Hrušky pojistili definitivně vítězství.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Dočekal (Honejsek, H. Zohorna), 33. J. Hruška (V. Němec, Ton), 58. J. Hruška (V. Němec, Kováčik) - 13. Bartek (Balán). Rozhodčí: Souček, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8, navíc L. Čermák - Balán oba 10 min. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Vágner, Hanzlík, Kuboš, Malec, Hájek - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - P. Mrázek, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Karlovy Vary: Závorka - Šmach, Sičák, Deyl, Bičánek, Harant, Redlihs, J. Tomeček, T. Dvořák - Bartek, Balán, Duda - V. Tomeček, R. Hruška, Vachovec - Bahenský, Skuhravý, Micka - Koblasa, Gorčík, R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Reklama

Související témata: